Elvetianul Roger Federer a anuntat miercuri ca a decis sa renunte la urmatoarea intalnire a Elvetiei din Cupa Davis. Numarul trei mondial doreste sa se relaxeze dupa cateva saptamani epuizante in circuitul american si va incheia un sezon, pentru prima data in cariera sa, fara sa dispute nici macar un meci de Cupa Davis.

Federer, obosit dupa circuitul americanFoto: Reuters

"Am decis sa nu ma alatur echipei de Cupa Davis in meciul cu Kazakhstan. Am nevoie de timp suplimentar pentru a ma relaxa dupa saptamanile intense din America de Nord, pentru a putea incheia in forta acest sezon", a anuntat Federer pe site-ul sau oficial.

In circuitul american, elvetianul a pierdut finala de la Toronto Masters in fata lui Andy Murray, a castigat Mastersul de la Cincinnati si a atins faza semifinalelor la US Open. Urmatorul turneu la care va participa Federer este Mastersul de la Shanghai, din 10 octombrie.

Elvetia va juca in barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis impotriva echipei din Kazakhstan, in 17-19 septembrie. Liderul echipei elvetienilor va fi sfert-finalistul de la US Open, Stanislas Wawrinka.