Rugile lui Novak Djokovic au fost ascultate si ploaia si-a facut aparitia la Flushing Meadows in seara finalei de la US Open. Daca sarbul a "sarit in sus" de bucurie la auzul anuntului oficialilor care i-au mai acordat astfel 24 de ore de odihna, reactia lui Nadal, adversarul sau din finala, a fost complet diferita.

Rafa Nadal, in finala la US OpenFoto: Reuters

Dupa meciul istovitor de aproape patru ore din semifinalele de la US Open, in care l-a invins pentru prima oara pe Roger Federer la Flushing Meadows, Novak Djokovic a fost intrebat ce-si doreste. "Ce mi-as dori acum? Sincer? Nu stiu niciun fel de ritual prin care sa chem ploaia, dar ar fi binevenita duminica. O zi in plus ar fi minunata", a fost replica favoritului numarul 3.

Si ploaia a venit in ziua finalei, iar Nole a fost in culmea fericirii. "Poate se dovedeste a fi in favoarea mea aceasta amanare", a declarat Djokovic dupa ce oficialii au anuntat ca finala masculina va avea loc luni, pentru al treilea an consecutiv. "Sunt sigur ca luni voi fi in forma si voi juca cel mai bun tenis al meu", a adaugat sarbul.

Rafael Nadal, in schimb, a fost vizibil deranjat de decizia oficialilor, spaniolul dorind sa astepte ca ploaia sa se opreasca: "Nu pot sa cred ca nu au mai asteptat pana la ora 8 sau 9".

In favoarea cui va fi aceasta amanare vom afla luni, atunci cand Nadal il va infrunta pe Novak Djokovic pentru a cuceri ultimul turneu de Mare Slem ce ii lipseste: US Open. Daca va castiga si acest trofeu, spaniolul va avea noua Grand Slam-uri castigate la 24 de ani si 102 zile, cu trei turnee mai multe decat Federer la aceeasi varsta. Nadal a castigat deja doua turnee majore in acest an (Wimbledon si Roland Garros) si are ocazia de a obtine pentru prima data in cariera trei titluri de Mare Slem intr-un sezon.

Rafa are la activ 20 de meciuri consecutive castigate in turneele de Mare Slem si este favorit in meciul de luni. Joaca in acest moment cel mai bun tenis al sau, cu un serviciu nimicitor si nu a pierdut nici macar un set in acest turneu. Din toate meciurile jucate la aceasta editie, doar trei seturi ale sale au fost decise la tie-break. Lui Djokovic ii revine acum sarcina de a pune capat seriilor castigatoare ale spaniolului.

Novak Djokovic: "Rafa joaca extraordinar, cel mai bine din toata lumea in acest moment. Merita aceasta finala. Voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a ma recupera si a-i da o replica pe masura".

Rafael Nadal: "Acesta este inca un pas inainte in cariera mea, asa ca o victorie este cu siguranta importanta pentru mine. Sa fiu in finala ultimului Mare Slem al sezonului este ceva nou, deoarece intotdeauna am venit aici cu probleme. Pot sa spun ca am facut un turneu bun. Sa joci trei seturi in fiecare meci e intotdeauna minunat, nu? In finala voi fi intr-o conditie perfecta".