Doar 59 de minute i-au trebuit belgiencei Kim Clijsters pentru a castiga al doilea titlu consecutiv la US Open. Victima favoritei numarul doi de la Flushing Meadows a fost rusoaica Vera Zvonareva, care a cedat in minim de seturi, reusind sa castige doar trei game-uri. 6-2, 6-1 si belgianca de 27 de ani este prima sportiva, dupa Venus Williams in 2001, care reusieste sa-si apere titlul la US open.

Kim Clijsters, invingatoare la US OpenFoto: Reuters

In primul set al finalei feminine, Clijsters a reusit sa faca break la 3-2 in favoarea sa, ajutata fiind si de o serie de erori pe forehand ale rusoaicei. Zvonareva a obtinut prima sansa de break in setul secund, insa Kim Clijsters a lasat-o imediat fara sperante pe sportiva de 26 de ani, care in semifinale a eliminat-o pe daneza Caroline Wozniacki, principala favorita de la US Open.

Finala feminina se anunta una interesanta, avand in vedere ca rusoaica reusise sa se impuna in fata lui Clijsters in ultimele doua intalniri. Zvonareva a invins-o in acest an pe belgianca in sferturi la Wimbledon, iar finala castigata acum la US Open de Clijsters a fost revansa sa. "Acea infrangere a fost una dintre cele mai dezamagitoare din cariera mea. M-am bucurat ca am jucat cu ea in finala si mi-am luat revansa", a declarat Clijsters.

Rusoaica nu a reusit insa sa isi faca jocul, iar spectatorii de pe Arena Arthur Ashe au asistat la o finala de o ora. "Ea a fost mult mai puternica din punct de vedere fizic. Eu nu am fost capabila sa joc la acelasi nivel cu ea. Eu nu am fost destul de rapida, asa ca ea a putut sa isi faca jocul", a mentionatla finalul jocului Vera Zvonareva.

Kim Clijsters a ajuns la a 21-a victorie consecutiva la US Open (a castigat turneul in 2005 si 2009) si a fost rasplatita pentru trofeul castigat sambata seara cu 1,7 milioane de dolari.