Sorana Cirstea a parasit prematur turneul de la Flushing Meadows, romanca fiind invinsa fara drept de apel de catre Sofia Arvidsson (Suedia), scor 6-1, 6-2. Simona Halep a fost la doar doua mingi de o victorie foarte importanta in fata Jelenei Jankovic (a pierdut cu 6-4, 4-6, 7-5), iar singura romanca ramasa in competitie este Alexandra Dulgheru (a depasit-o pe Julie Coin cu 6-3, 6-1).

Alexandra DulgheruFoto: Agerpres

Sorana a continuat si pe taram american forma mai putin fasta pe care o traverseaza, romanca fiind depasita categoric de suedeza Sofia Arvidsson. A fost 6-1, 6-2 pentru nordica dupa o partida pe care a dominat-o in mare parte (a durat 47 de minute).

Acum un an, Cirstea a ajuns pana in turul doi, in timp ce in urma cu doua sezoane a bifat o prezenta in turul trei la US Open.

Simona Halep a avut parte de o partida echilibrata impotriva Jelenei Jankovic, jucatoarea din Romania aflandu-se la un moment dat la doar doua mingi de o victorie foarte importanta. Experienta sarboaicei a contat in momentele dramatice, iar Jankovic s-a impus pana la urma cu 6-4, 4-6, 7-5 dupa doua ore si 20 de minute de joc.

Alexandra Dulgheru a ramas singura reprezentanta a Romaniei de la US Open, aceasta depasind-o relativ usor, scor 6-3, 6-1, pe frantuzoaica Julien Coin. Partida a durat 78 de minute, Alexandra aflandu-se la primul succes de la Flushing Meadows (anul trecut a iesit din primul tur, la prima participare).