Semifinala mult asteptata de la Cincinnati nu va mai avea loc. Rafael Nadal a fost eliminat in sferturile de finala ale turneului Master 1000 si rateaza intalnirea cu Roger Federer.​ Liderul mondial a fost depasit in trei seturi de cipriotul Marcos Baghdatis, cel care in acest an la Indian Wells l-a eliminat pe Federer in turul al treilea. Eliminarea lui Nadal nu a fost singura surpriza din sferturi, deoarece trei din primii patru favoriti ai turneului au ratat semifinalele.

Nadal, eliminat la CincinnatiFoto: Agerpres

Marcos Baghdatis, cap de serie numarul 20, l-a surprins pe Nadal cu un serviciu puternic, reusind 18 asi, fata de doar patru reusiti de Nadal. Dupa 1-1 al seturi, spaniolul a facut o greseala "criminala", dupa cum el insusi a declarat. La 4-4 in decisiv, Nadal a comis o dubla greseala la minge de break si de aici jocul a decurs in favoarea cipriotului.

Nadal rateaza astfel intalnirea cu Federer in semifinalele dela Cincinnati, elvetianul calificandu-se lejer in penultimul act, invingandu-l cu 6-4, 7-5 pe rusul Davydenko.

Cealalta semifinala va fi exclusiv americana: Mardy Fish - Andy Roddick. Prieteni foarte buni inca din timpul liceului, cei doi americani isi stiu toate secretele: "Ne cunoastem unul pe celalate probabil mai bine decat oricine altcineva din ATP", a declarat Andy, car in cazul unei victorii va reintra in Top 10.

Fish l-a eliminat pe castigatorul de saptamana trecuta de la Toronto, Andy Murray. Obosit si sufocat de caldura de la Cincinnati (au jucat la o temperatura de 38 de grade Celsius), Murray a cedat in trei seturi. Roddick a avut si el drept victima un cap de serie: Novak Djokovic, pe care l-a eliminat in sferturi in minim de seturi.

Cincinnati, sferturi de finala:

Mardy Fish (SUA) - Andy Murray (Marea Britanie) 6-7, 6-1, 7-6

Andy Roddick (SUA) - Novak Djokovic (Serbia) 6-4, 7-5

Roger Federer (Elvetia) - Nikolay Davydenko (Rusia) 6-4, 7-5

Rafael Nadal (Spania) - Marcos Baghdatis (Cipru) 4-6, 6-4, 4-6