​Roger Federer il va testa pe fostul antrenor al lui Pete Sampras. Numarul 3 mondial, a castigat in acest an doar un singur turneu (Australian Open) si si-a pierdut primul loc in clasamentul mondial ATP, de aceea a decis sa incerce sa lucreze din nou cu un antrenor. Federer a optat pentru o colaborare cu fostul antrenor al lui Pete Sampras, americanul Paul Annacone.

Federer, locul trei mondialFoto: Reuters

Dezamagirile de la Roland Garros si Wimbledon l-au facut pe Federer sa apeleze la un ajutor pentru a-si recupera din nou locul fruntas in clasamentul mondial. Elvetianul a apelat la Annacone, antrenor sub indrumarea caruia Sampras a obtinut 14 titluri de Mare Slem.

"Am cautat sa mai adaug pe cineva echipei mele si am decis sa petrec cateva zile cu Paul Annacone. Cum Paul nu mai are reponsabilitati la Lawn Tennis Association, vom explora relatia noastra intr-o perioada de proba. Paul va lucra alaturi de ceilalti membri ai echipei mele si sunt incantat sa pot invata din experienta sa", a informat Federer pe site-ul sau oficial.

Ultimul antrenor "cu norma intreaga" a lui Federer a fost suedezul Peter Lundgren, la serviciile caruia elvetianul a renuntat in 2003, dupa sase luni de la primul sau trofeu la Wimbledon. De atunci, Federer a mai lucrat temporar cu Darren Cahill, Jose Higueras si Tony Roche.

Dupa o luna de pauza, Roger Federer se va intoarce in competitii la turneul de la Toronto, ce va incepe in 9 august.