ATP a anuntat ca a inceput o ancheta impotriva austriacului Daniel Koellerer pentru insulte rasiste aduse brazilianului Julio Silva, in timpul meciului din Challenger-ul Reggio Emilia (Italia), informeaza Globoesporte.com. "Crazy Dani" nu este la prima abatere, in 2006, el fiind amendat si suspendat sase luni pentru comportamentul sau.

"Crazy Dani", anchetat de ATPFoto: Agerpres

In timpul meciului dintre Julio Silva si Daniel Koellerer de la sfarsitul lunii iunie, de la Challenger-ul Reggio Emilia, austriacul a inceput sa-l insulte pe adversarul sau, in setul al doilea, la scorul de 6-3, 3-0. "Intoarce-te in padure, maimutoiule", a spus Koellerer, care a inceput sa si imite gesturile unei maimute.

"Pus si simplu a zis si a inceput sa faca gesturi de maimuta. Jocul era usor pentru el (6-3, 3-0), dar tipul e foarte nebun. Eu am vrut sa joc in continuare, dar el a inceput din nou sa vorbeasca", a declarat Silva, care imediat dupa meci s-a dus la politie pentru a depune o plangere.

"Tratam aceste acuzatii foarte serios si investigam aceste chestiuni. Intre timp, nu putem face comentarii asupra anchetei in desfasurare", au declarat oficialii ATP.

Poreclit "Crazy Dani" pentru iesirile sale necontrolate, tenismenul de 26 de ani a fost suspendat in 2006 pentru comportament neadecvat, iar la inceputul lunii iunie 2010, in timpul unui turneu intercluburi din Austria, Koellerer l-a enervat si pe compatriotul sau, Stefan Koubek. Exasperat, Koubek a sarit la gatul lui Koellerer, ceea ce a dus la descalificarea sa si implicit victoria lui Crazy Dani.

Incidentul dintre Koubek si "Crazy Dani"