Perechea Horia Tecau/ Robert Lindstedt a castigat turneul de la Bastad (Suedia - dotat cu premii totale de 450.000 de euro) dupa ce a invins in ultimul act dublul italian Andreas Seppi/Simone Vagnozzi. A fost 6-4, 7-5 pentru Horia si Robert, dupa o partida care a durat o ora si 23 de minute.

Horia Tecau, in finala la ZagrebFoto: AGERPRES

Primul set al finalei de la Bastad a fost unul in care s-au reusit nu mai putin de 5 break-uri. Tecau si Lindstedt au condus cu 4-2 si 5-3, dar au transpirat serios pentru a se impune cu 6-4 dupa ce au ratat nenumarate mingi de set. Perechea romano-suedeza a avut nevoie de 38 de minute pentru a conduce cu 1-0 la seturi.

Setul doi a fost unul echilibrat, mergandu-se fara greseala la serviciu pana la 6-5. A fost momentul in care perechea romano-suedeza a bifat break-ul. A fost 7-5, iar Tecau si Lindstedt s-au impus dupa un joc care a durat o ora si 23 de minute.

Statistica finalei de dublu de la Bastad:

Asi: 6-1

Duble greseli: 5-4

Primul serviciu: 59%-71%

Al doilea serviciu: 44%-42%

Puncte de break castigate: 4/13 - 31% - 2/6 - 33%

Puncte castigatoare: 68-58.

Perechea romano-suedeza a aratat si in Suedia ca este in mare forma, Horia si Robert reusind in ultima perioada sa castige turneele de la s'Hertogenbosch (Olanda - in luna iunie) si Casablanca (Maroc - in luna aprilie). De asemenea, dublul Tecau/ Lindstedt a reusit sa ajunga pana in finala de la Wimbledon (pierduta in fata perechii Jurgen Melzer/ Philipp Petzschner).