Rafael Nadal a castigat turneul de la Wimbledon (pentru a doua oara in cariera) dupa o finala, impotriva lui Tomas Berdych, pe care a dominat-o in totalitate. "Traiesc un adevarat vis, sunt foarte fericit. Imi doresc sa fiu sanatos", a declarat numarul unu mondial. "Vrem sa-l copiem in meciul cu Germania. Este un exemplu pentru noi", este de parere Vicente Del Bosque.

Rafael NadalFoto: Reuters

"Este un vis pentru mine sa castig la Wimbledon. Am trecut printr-o perioada mai putin fericita, dar prin munca si multa incredere am reusit sa revin. A fost o finala frumoasa, Berdych fiind un adversar foarte bun. Il felicit pentru parcursul sau de la Londra. Anul trecut am suferit enorm pentru ca nu am putut sa particip. Imi doresc sa fiu sanatos" - a declarat Rafael Nadal dupa ce a castigat pentru a doua oara turneul de la Wimbledon.

"Rafa trebuie sa fie un adevarat exemplu pentru noi. Seriozitate, multa munca si inspiratie. Spania are ce invata de la Nadal, unul dintre marii campioni ai sportului mondial" - Vicente Del Bosque, antrenor Spania.

Rafael Nadal a ajuns la cota 8 titluri de Grand Slam, ibericul impunandu-se de cinci ori la Roland Garros (2005, 2006, 2007, 2008, 2010), de doua ori la Wimbledon (2008 si 2010) si o data la Australian Open (2009).