Pentru prima data in opt ani, Roger Federer nu va fi in finala de la Wimbledon, dupa ce miercuri, in sferturi, a pierdut in patru seturi in fata cehului Tomas Berdych (4-6, 6-3, 1-6, 4-6). De sase ori campion la turneul de Mare Slem pe iarba, Federer a declarat dupa infrangere ca s-a confruntat in timpul meciului cu dureri la spate si picior, aceste lucruri impiedicandu-l sa joace asa cum ar fi vrut.

Federer, eliminat de la WimbledonFoto: Reuters

"Nu cred ca am jucat prost, dar Berdych a jucat cu multa determinare. Acesta este stilul sau de joc. A fost mai consistent si eu nu am fost capabil sa ma apar destul de bine. Am avut cateva probleme la spate si la picior, probleme ce nu m-au lasat sa joc asa cum as fi vrut", a declarat Federer.

Elvetianul, care dupa aceasta infrangere va cobori pe locul trei in clasamentul ATP, se uita insa la partea plina a paharului: "A fost foarte greu. Berdych a profitat de orice sansa avuta. Daca e ceva bun din aceasta eliminare e faptul ca acum ma voi odihni. Cand ai dureri, nu te simti prea confortabil si nu poti sa te concentrezi pe fiecare punct deoarece simti durerea".