Sezonul de pe zgura l-a solicitat foarte mult pe Rafael Nadal si a lasat urme la genunchiul sau drept. Numarul unu mondial ATP, spaniolul a castigat in cinci seturi partida cu germanul Philipp Petzschner, in timpul meciului cerand de trei ori interventia fizioterapeutului.

Nadal primeste ingrijiri medicale la WimbledonFoto: Reuters

Rafa Nadal il va intalni luni la Wimbledon, in optimile de finala, pe francezul Paul-Henri Mathieu, dupa ce i-a revenit tendinita. "Sunt putin speriat", a declarat Nadal.

"Este aceeasi tendinita de mult, care revine din cand in cand. Cu odihna si tratament dupa partida cu Petzschner, Rafa va putea sa joace luni in conditii normale. Dupa aceasta, nimeni nu stie ce se poate intampla", a declarat Angel Ruiz Cotorro, doctorul lui Nadal, potrivit publicatiei spaniole As.

Inainte tratamentul lui Nadal consta in injectii cu compusi de vitamine administrate intramuscular, dar acum, tenismenul a declarat ca sunt administrate "direct in tendon". "Sunt foarte dureroase", a recunoscut Nadal.

Rafa a confirmat si faptul ca nu va putea juca in Cupa Davis alaturi de Spania, in sferturile de finala contra Frantei. "Pentru mine este o mare dezamagire sa nu joc in Franta Cupa Davis. Este o confruntare mare. Nu este o retragere de la Cupa Davis, ci o obligatie".