​Victor Hanescu si-a cerut scuze prin intermediul unui comunicat emis de ATP pentru comportamentul sau din meciul de vineri seara de la Wimbledon, atunci cand, enervat de insultele unor spectatori, a scuiat, a injurat si a facut greseli intentionate in partida contra germanului Daniel Brands, inainte de a se retrage in setul decisiv din cauza unei accidentari la picior.

Victor HanescuFoto: Reuters

"As vrea sa imi cer scuze in fata fanilor, a celor de la All England Lawn Tennis Club, dar si in fata tuturor pentru comportamentul meu de vineri seara din meciul impotriva lui Daniel Brands. Erau cateva persoane in tribune care ma insultau inca de la inceputul meciului", a declarat tenismenul roman.

"Eu castigam, am avut patru mingi de meci in cel de-al treilea set, dar din pacate nu am reusit sa inchid atunci meciul. Apoi m-am accidentat la picior pe finalul setului patru. Mi-am pierdut controlul in cel de-al cincilea set dupa o alta insulta a cuiva din multime. Nu ar fi trebuit niciodata sa fac acele lucruri, dar sunt om si am facut o greseala", a incheiat Hanescu.

Pentru comportamentul sau din turul al treilea de la Wimbledon, Victor Hanescu a fost amendat cu 15.000 de dolari. Politia a arestat patru persoane la doar sase minute dupa ce Hanescu a parasit Terenul 18 vineri seara, dar oficialii turneului d etenis sustin in continuare ca nu au nicio dovada ca aceste incidente au vreo legatura.