​Victor Hanescu a parasit turneul de la Wimbledon in cel mai urat mod cu putinta. Favoritul numarul 31 al turneului de Grand Slam de pe iarba, romanul s-a retras in setul decisiv al meciului cu germanul Daniel Brands, in turul al treilea al competitiei, la scorul de 7-6(7), 7-6(3), 6-7(7), 3-6, 0-3, dupa ce a scuipat si a injurat cativa suporteri din tribunele de pe arena 18, aceeasi arena pe care cu o zi inainte Isner si Mahut au intrat in istorie.

Victor Hanescu, la WimbledonFoto: Agerpres

Hanescu a castigat primele doua seturi la tie-break in fata lui Brands - 6-7 (7), 6-7 (3) - dar in setul al treilea a ratat patru mingi de meci si germanul a intors meciul in favoarea sa. In setul decisiv, Brands avea un avantaj de doua game-uri (2-0), dar Hanescu, enervat de cativa suporteri de la Wimbledon a scuipat si injurat, ceea ce i-a adus un avertisment din partea arbitrului de scaun pentru comportament nesportiv. Hanescu a cerut ca meciul sa fie suspendat din cauza intunericului si dupa ce a fost refuzat a inceput sa joace gresit intentionat, facand greseli de picior si duble greseli. Dupa ce si-a pierdut cu buna-stiinta serviciul, Hanescu a parasit terenul.

"Victor Hanescu s-a retras din meci din cauza unei accidentari la picior. Biroul arbitrilor analizeaza ceea ce s-a intamplat in aceasta partida", a fost anuntul oficialilor de la Wimbledon, dar purtatorul de cuvant a oferit mai multe informatii: "Cineva din public a spus ceva. Nu stim ce. Apoi se pare ca s-a dus si a scuipat in directia acelor oameni. Era 0-2 in acel moment si el servea, dar se pare ca a facut intentionat duble greseli. De asemenea, a injurat inspre directia acelor oameni. Aceste gesturi, scuipatul si injuraturile, i-au adus un avertisment pentru incalcarea codului si apoi s-a retras din meci. A incercat sa dea mana cu arbitrul de scaun, oficialul nu a vrut sa ii intinda mana asa ca s-a dus inspre adversarul sau si acesta a fost sfarsitul meciului".

"In ultimul set am vazut ca are probleme la picior si incepea sa devina nervos si din ce mai infuriat pe public, asta pentru ca era huiduit de cineva din public. Eu nu am auzit cand a injurat. Cred ca a facut intentionat greseli de picior si duble greseli. Apoi a venit si mi-a strans mana la fileu. L-am intrebat ce s-a intamplat si mi-a zis ca e accidentat si trebuie sa se retraga. Nu l-am mai vazut dupa ce a parasit arena. Nu se intampla prea des ca un jucator sa se enerveze atat de rau. Nu a fost politicos din partea lui sa reactioneze asa, dar aceasta a fost decizia lui", a declarat dupa meci si Daniel Brands.

La cateva minute de la incidentul de pe teren, pe arena 18 si-a facut aparitia si politia, care a arestat patru persoane. "La 20:50 (ora locala), politia a fost chemata la turneul de tenis. Patru oameni au fost arestati pentru comportament neadecvat si au fost dusi la sectia de politie din sudul Londrei pentru a continua ancheta", a fost comunicatul politiei.

Desi politia a declarat ca a fost chemata de Hanescu, oficialii de la Wimbledon neaga ca cele doua incidente ar avea legatura. "Primul gand a fost ca cei patru oameni arestati au avut legatura cu incidentul cu scuipatul, dar acum ne gandim ca acestea nu ar avea cum sa aiba vreo legatura. A fost doar o coincidenta. Incidentul cu scuipatul a fost directionat catre o alta persoana, pe care noi nu o stim", a declarat purtatorul de cuvant de la Wimbledon.

Potrivit regulamentului Grand Slam-urilor, orice act considerat a fi "flagrant si deosebit de daunator succesului turneului" poate fi judecat ca o "infractiune majora de comportament agravant". Amenda maxima pe care o poate primi Hanescu este de 10.000 de dolari.