A cucerit cel de-al 5-lea Roland Garros din cariera, dar nu a avut timp sa sarbatoreasca din cauza antrenamentelor. Rafael Nadal isi doreste sa fie sanatos si spera sa nu-si dezamageasca fanii. "Am traversat momente foarte grele in ultimele luni. Acum am scapat de presiune, pot sa merg mai departe cu multa incredere in mine", a declarat noul numar unu din clasamentul ATP.

"Am avut 11 luni in care nu am castigat nimic. Au fost multe turnee in care am evoluat slab, iar acasa ajungeam fara victorie. Acele momente m-au durut mult. Nu reuseam mare lucru, cu toate ca dadeam tot ce aveam mai bun din mine. Problemele fizice m-au invins", a declarat Nadal pentru presa iberica dupa finala cu Robin Soderling.

Lipsa rezultatelor i-a dat jucatorului o stare de nervozitate, Nadal recunoscand ca a fost destul de tensionat pe durata turneului parizian.

"Am avut o stare de nervozitate pe toata durata Roland Garros. Presiunea de pe umerii mei a fost una imensa, iar lacrimile de dupa finala au fost o adevarata usurare pentru mine. Am scapat de tensiune, pot sa merg mai departe cu mult mai multa incredere in mine" - Rafael Nadal.

Accidentarile, marea lui frica

"Cea mai mare frica a mea o reprezinta accidentarile. Pot sa pierd, sa am o perioada mai putin fasta, dar sa fiu sanatos. Am suferit mult din cauza genunchilor, a abdomenului. Psihic ma simt bine, iar victoria cu Soderling m-a eliberat" - Nadal, dupa ce a cucerit cel de-al 5-lea Roland Garros din cariera.

A revenit pe locul intai in clasamentul ATP, dar timpul nu il lasa sa petreaca. Pe Nadal il asteapta o perioada foarte incarcata, iar distractia va fi mutata dupa Wimbledon.

"Nu am timp de sarbatorit, antrenamentele sunt mai importante (s-a pregatit luni, la doar o zi dupa cucerirea Roland Garros-ului). Dupa Wimbledon, voi avea timp suficient pentru a petrece. Totul se va intampla acasa, la Mallorca".

Le multumeste fanilor

"Fanii au fost cu adevarat deosebiti. M-au sustinut in perioada in care nu reuseam sa bat aproape pe nimeni. Ii intalneam dupa meciuri si imi spuneau ca voi reveni in top intr-o zi. Joci pentru fani, iar ei vin pentru tine" - Nadal.

Se considera o fire timida

"Uneori, aud discutii ca as fi putin cam arogant. Vreau sa stiti ca nu este adevarat, sunt timid, iar din acest motiv incerc sa vorbesc si sa ma exprim cat mai putin. Nu vreau sa fiu comparat cu McEnroe, Willander sau alti campioni extraordinari. Incerc doar sa joc tenis si sa o fac cat mai bine. Fiecare trebuie apreciat pentru ceea ce face. Pot doar sa va spun ca tenisul ma face sa fiu extrem de fericit, iar viata a fost darnica cu mine" - a conchis Rafael Nadal.