De multe ori, ambitia face mai mult decat talentul, iar Francesca Schiavone a avut din amandoua in finala cu favorita Samantha Stosur. Italianca a fost pe tot terenul, a returnat din pozitii aproape imposibile si a facut-o pe Stosur sa greseasca atunci cand se astepta mai putin.Dupa 6-4, 7-6(2), peninsulara este noua regina de la Roland Garros.

Mare favorita a finalei, Stosur a inceput meciul prin game-uri foarte usor castigate pe propriul serviciu (de doua ori la zero), australianca servind puternic si precis, in timp ce lovitura de dreapta i-a facut viata grea adversarei.

Cu un gabarit vizibil redus, Schiavone a impresionat la capitolul efort fizic, peninsulara acoperind foarte bine terenul.

Fiecare jucatoare a castigat pe propriul serviciu pana la 4-4, moment in care Francesca a bifat break-ul (a avut 40-0 si s-a impus pana la urma la 30). A fost momentul care a decis primul set, Schiavone castigand cu 6-4 (dupa 40 de minute).

Setul doi a fost unul echilibrat, Stosur si Schiavone mergand cap la cap pana la 6-6 (a fost cate un break de fiecare parte). In tie-break, italianca a fost superioara gratie unui plasament deosebit, in timp ce dreapta a obligat-o pe australianca sa se recunoasca invinsa. A fost 7-2 pentru Francesca, iar italianca a cucerit, pentru prima data in cariera, Roland Garros-ul.

Statistica partidei Stosur - Schiavone:

Primul serviciu: 65%-65%

Asi: 3-6

Duble greseli: 1-1

Greseli nefortate: 28-19

Puncte castigate din primul serviciu: 71%-76%

Puncte castigate din al doilea seviciu: 59%-63%

Puncte castigatoare: 64-72

Samantha Stosur - locul 7 in clasamentul ATP

S-a nascut la Brisbane, Australia, pe 30 martie 1984.

Locuieste in Gold Coast (Australia), are 1.73 metri si 65 de kg.

Cea mai buna performanta la Roland Garros: semifinala in 2009.

Este o jucatoare de mana dreapta.

Francesa Schiavone - locul 17 in clasamentul WTA

S-a nascut pe 23 iunie 1980, la Milano

Locuieste la Milano, are 1.65 metri si 64.1 kg.

Este o jucatoare de mana dreapta, cea mai buna performanta la Roland Garros (de pana acum) a fost calificarea in sferturile de finala - in 2001.