Australianca Samantha Stosur a continuat parcursul excelent de la Roland Garros si s-a calificat pentru prima data intr-o finala de Mare Slem, dupa ce a invins-o in semifinala pe Jelena Jankovic, scor 6-1, 6-2. Stosur se va lupta pentru primul sau titlu de Mare Slem cu italianca Francesca Schiavone.

La 2-1 in favoarea sa in primul set, Stosur a facut break si dupa ce si-a castigat serviciul s-a desprins la trei game-uri (4-1). Un retur formidabil al australiencei o ajuta pentru un nou break si Stosur incheie rapid primul set, dupa 24 de minute: 6-1.

Jankovic pare sa-si intre in joc in setul secund, insa pentru scurt timp. Dupa un prim set dezamagitor, sarboaica obtine trei sanse de break in game-ul al doilea al setului secund. O fructfica pe a doua cu un forehand castigator(2-0), dar australianca reuseste rebreak-ul (1-2). Dupa un game disputat pe serviciul lui Stosur, situatia este echilibrata: 2-2. Jankovic "pica" din nou, Stosur face break alb, isi tine serviciul si se distanteaza la doua game-uri: 4-2. Jankovic ofera tot mai multe cadouri adversarei sale, Stosur face un nou break (5-2), serveste pentru meci si se califica pentru prima data intr-o finala de Mare Slem.

"Va fi o finala dificila. Ne vom bucura amandoua de acest meci, care cu siguranta va fi unul foarte bun. Am jucat bine in ultima perioada si abia astept sa joc finala", a declarat Samantha Stosur la finalul partidei, jucatoare care de-a lungul actualei editii a Open-ului francez le-a eliminat pe Justine Henin si Serena Williams.