Samantha Stosur a produs marea surpriza a zilei de la Roland Garros, australianca eliminand-o pe Justine Henin. A fost 2-6, 6-1, 6-4 pentru semifinalista de anul trecut de la Paris. In sferturile de finala, Stosur va da piept cu Serena Williams, principala favorita a competitiei.

Belgianca a impus un ritm alert disputei inca de la primele mingi, fostul lider mondial neavand prea mult emotii in primul set. A fost 6-2 pentru Justine dupa 32 de minute de joc.

Lucrurile au inceput sa se schimbe in al doilea set, Samantha prinzand curaj. Australianca a venit mai des la fileu, a devenit agresiva, iar Henin a cedat treptat initiativa. Favorita numarul 7 a castigat setul cu 6-1 (dupa 28 de minute), iar evolutia lui Stosur era una deosebita.

Echilibrul a intervenit in decisiv, cu mentiunea ca australianca a judecat mult mai bine momentele cu adevarat tensionate. Pe fondul unor erori nefortate ale lui Henin, Stosur se impune cu 6-4 la capatul a nu mai putin de 46 de minute de joc.

Stosur o elimina pe Henin, scor 2-6, 6-1, 6-4, iar in sferturile de finala se va duela cu Serena Williams, liderul din ierarhia feminina.

Statistica partidei Stosur - Henin:

Primul serviciu: 545-56%

Asi: 2-4

Duble greseli: 7-7

Greseli nefortate: 33-29

Cel mai rapid serviciu: 179km/h - 188 km/h

Puncte castigatoare: 77-85.