Victor Hanescu a parasit turneul de Mare Slem de la Roland Garros, pierzand in patru seturi in cel de-al treilea tur, in fata favoritului numarul trei, sarbul Novak Djokovic, scor 3-6, 6-3, 3-6, 2-6. Odata cu eliminarea lui Hanescu, Romania a ramas fara reprezentanti pe tablourile de simplu. Nole il va intalni in optimi pe castigatorul din partida dintre Juan Carlos Ferrero (Spania) si americanul Robby Ginepri.

Novak Djokovic a trecut rapid la conducerea partidei, reusind break-ul in game-ul al doilea. Hanescu isi castiga urmatoarele trei jocuri pe propriul serviciu, dar nu reuseste sa-i "deranjeze" jocul sarbului si romanul pierde primul set cu 3-6.

Setul secund nu incepe deloc promitator pentru Hanescu, Djokovic facand break in game-ul de debut. Pe fondul unor greseli ale sarbului si al unui retur foarte bun al romanului, Hanescu face rebreak-ul. Urmeaza un game disputat pe serviciul romanului, care salveaza trei mingi de break, dar sarbul o transforma pe a patra si conduce cu 2-1. Raspunsul lui Victor vine rapid, Hanescu reusind un rebreak alb, dupa doua duble greseli ale lui Nole. La 4-3, Hanescu face break si dupa ce isi castiga urmatorul serviciu egaleaza situatia la seturi: 1-1.

Dupa o vizibila scadere a jocului sau, Djokovic reuseste sa se mobilizeze si sa se concentreze mai bine. Prima dubla greseala a lui Hanescu vine la 2-3 in favoarea sarbului, iar Djokivic face break-ul, dupa un vole ratat al romanului. Aceste break-avantaj ii este suficient sarbului pentru a se impune in setul al treilea, cu 6-3.

Returul foarte bun al romanului ii ofera break-ul in game-ul al doilea al setului 4 (2-0), dar acesta avea sa fie si ultimul game castigat de roman. Jocul lui Djokovic devine din ce in ce mai sigur si in ciuda rezistentei lui Hanescu, Nole castiga setul cu 6-2 si se califica in optimile de finala de la Roland Garros.

Intalniri directe (0-4):

2005 - Paris Masters: Hanescu - Djokovic 1-4, abandon Hanescu

2008 - Madrid Masters: Hanescu - Djokovic 7-6(8), 6-7(6), 1-3, abandon Hanescu

2009 - Beijing: Hanescu - Djokovic 3-6, 5-7

2010 - Roland Garros: Hanescu - Djokovic 3-6, 6-3, 3-6, 2-6