Alexandra Dulgheru s-a calificat in turul al treilea de la Roland Garros, dupa ce a trecut in minin de seturi, scor 6-4, 6-2, de jucatoarea elvetiana Timea Bacsinszky. Aflata pentru prima data pe tabloul de simplu de la Open-ul francez, romanca, favorita numarul 31 a turneului, o va intalni in runda a treia pe castigatoarea din partida dintre Tathiana Garbin (Italia) si favorita numarul trei, Caroline Wozniacki (Danemarca).

Alexandra va mai avea miercuri un meci de disputat, romanca facand pereche la dublu cu italianca Alberta Brianti. Perechea romano-italiana va intalni in ultimul meci al zilei de pe Terenul 16 cuplul Jill Craybas(SUA)/ Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia).

Alexandra Dulgheru (Romania) - Timea Bacsinszky (Elvetia) 6-4, 6-2

Alexandra are trei sanse de break in game-ul al treilea al meciului. O fructifica pe prima si ii ia serviciul adversarei, insa Bacsinszky reuseste rebreak-ul si egaleaza la 2. Un retur foarte bun al romancei ii ofera in game-ul urmator inca doua sanse de break. Alexandra ii ia din nou serviciul elvetiencei, dar inca o data Timea da un raspuns pe masura, reusind rebreak-ul (3-3). Returul excelent o pune din nou la conducere pe romanca, Alexandra reusind un break alb. Pentru a treia oara, elvetianca reuseste sa revina, lunadu-i la 0 serviciul Alexandrei (4-4). Alexandra Dulgheru face un nou break alb (5-4), al saptelea break consecutiv din acest meci. Romanca este egalata la 30 in game-ul al zecelea al acestei partide, dar reuseste sa isi tina serviciul si incheie primul set: 6-4.

Alexandra Dulgheru ii ia din nou serviciul adversarei in debutul setului al doilea, reusind al cincilea break consecutiv din acest meci. Romanca are in continuare probleme pe propriul serviciu, fiind egalata la 40 in game-ul al doilea. Alexandra transforma al doilea avantaj si se distanteaza la 2 game-uri. Dulgheru are o noua sansa de break in urmatorul game, dar Bacsinszky isi castiga serviciul: 2-1. La 4-2 in favoarea sa, Alexandra reuseste break-ul (5-2) si serveste pentru meci. La 6-4, 5-2 (30-15) in favoarea Alexandrei, meciul este intrerupt din cauza ploii. La reluarea partidei, Bacsinszky a avut o sansa de break, dar Alexandra a revenit si s-a impus cu 6-2 in setul al doilea.

Intalniri directe Alexandra Dulgheru - Timea Bacsinszky 3-0:

Saint Malo in 2009, Alexandra Dulgheru - Timea Bacsinszky (Elvetia) 6-4, 6-2

Varsovia in 2010, Alexandra Dulgheru - Timea Bacsinszky (Elvetia) 6-2, 6-4

Roland Garros in 2010, A;exandra Dulgheru - Timea Bacsinszky (Elvetia) 6-4, 6-2

Miercuri, alti sase romani au participat in competitiile de dublu, doar Monica Niculescu si Edina Gallovits reusind, insa, calificarea in turul doi:

Monica Niculescu (Romania)/ Shahar Peer (Israel) - Sophie Lefevre (Franta)/ Aurelie Vedy(Franta) 6-4, 6-3

Edina Gallovits(Romania)/ Melanie Oudin (SUA) - Anastasia Rodionova (Australia)/ Arina Rodionova (Rusia) 6-3, 6-2

Victor Hanescu (Romania)/ Gabriel Trifu (Romania) - Oleksandr Dolgopolov Jr (Ucraina)/ Denis Istomin (Uzbekistan) 7-6, 1-6, 5-7

Santiago Gonzalez (Mexic)/ Travis Retten Mayer (SUA) - [14] Robert Lindstedt (Suedia)/ Horia Tecau (Romania) 6-4, 6-4

Vania King (SUA)/ Michaella Krajicek (Olanda) - Ioana Raluca Olaru (Romania)/ Olga Savchuk (Ucraina) 6-4, 6-3