Rafael Nadal - Nicolas Almagro si David Ferrer - Roger Federer sunt semifinalele turneului Masters de la Madrid, liderul mondial fiind singurul jucator non-spaniol din aceasta faza a competitiei. Federer a reusit sa isi ia revansa in fata lui Ernests Gulbis desi a cedat primul set (3-6, 6-1, 6-4), iar David Ferrer si-a confirmat forma extraordinara, eliminandu-l pe scotianul Andy Murray in doua seturi (7-5, 6-3).

Federer, in semifinale la MadridFoto: Agerpres

Dupa ce l-a eliminat pe Victor Hanescu in optimile de la Madrid, scotianul Andy Murray s-a lovit de "zidul" David Ferrer. Spaniolul, aflat intr-o forma de exceptie in aceasta perioada (semifinale la Monte Carlo si Barcelona, finala la Roma), s-a impus in fata numarului patru mondial in doua seturi, scor 7-5, 6-3.

Favoritul numarul noua al turneului, Ferrer a reusit sa-l invinga pe Murray pentru a doua oara in ultimele doua saptamani, dupa victoria din optimile de finala de la Roma (6-3, 6-4), avand un inceput de meci foarte bun. Spaniolul i-a luat primul serviciu scotianului, dupa cateva minute de joc avand un avans de trei game-uri. Murray a revenit in game-ul al noualea, facand break. Britanicul putea intoarce meciul in favoarea sa dupa alte doua game-uri, dar spaniolul a salvat doua mingi de break si s-a impus in cele din urma in primul set, cu un forehand in cross.

Murray a irosit sansele de break avute in debutul setului secund, iar Ferrer, sprijinit de suporterii spanioli, a reusit break-ul. Scotianul a reusit inca o data sa revina in meci in game-ul al cincilea din setul secund cu un break, dar "masinaria" spaniola de pe zgura a fructificat o a treia minge de break si a servit pentru meci.

Roger Federer, campionul en-titre de la Madrid, a revenit de la 0-1 la seturi in fata celui care l-a eliminat neasteptat in turul al doilea de la Roma, letonul Ernests Gulbis, si a reusit sa se califice in semifinale, invingand cu 3-6, 6-1, 6-4.

Dupa 6-3 in primul set, Gulbis a facut break in debutul setului secund, dar liderul mondial si-a regasit imediat ritmul si a castigat urmatoarele sase game-uri, incheiand setul cu 6-1. Un break in setul decisiv i-a fost suficient elvetianului sa obtina biletul pentru semifinalele de la Madrid.

Sferturi:

Ferrer - Murray 7-5, 6-3

Federer - Gulbis 3-6, 6-1, 6-4

Nadal - Monfils 6-1, 6-3

Almagro - Melzer 6-3, 6-1