In urma tragerilor la sorti de marti pentru stabilirea play-off-urilor Grupei Mondiale din Cupa Davis s-a stabilit ca echipa Romaniei va disputa barajul in fata Ecuadorului, tricolorii avand posibilitatea de a-si alege terenul de joc, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Romania s-a calificat saptamana trecuta in play-off-ul Grupei Mondiale gratie victoriei obtinute in fata Ucrainei, scor 3-1. Victor Hanescu a fost pionul principal pentru tricolori, el castigand cele doua meciuri la simplu (cu Illya Marchenko si Serghei Stahovski), dar si cel de dublu alaturi de Horia Tecau.

In ultima intalnire din acest an de Cupa Davis, Ecuador, avandu-i in componenta pe Nicolas Lapentti, Giovanni Lapentti, Ivan Endara si Julio-Cesar Campozano, a pierdut in fata Croatiei cu 0-5, in prima runda a Grupei Mondiale.

Ecuador a fost sfertfinalista la Cupa Davis in 1985, a castigat Zona Americana in 1967, dar a pierdut in semifinalele Interzonale. Nicolas Lapentti detine recordul cu cele mai multe victorii (13) in cinci seturi la simplu in Cupa Davis, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Meciurile din play-off-ul pentru Grupa Mondiala:

SUA vs Columbia (c)*

Israel (c) vs Austria

Germania (c) vs Africa de Sud

Suedia (c) vs Italia

India (c) vs Brazilia

Australia (c) vs Belgia

Elvetia vs Kazakhstan (c)

Ecuador vs Romania (c)

* = alege terenul pe care se va disputa intalnirea

Barajul pentru Grupa Mondiala va avea loc in perioada 17-19 septembrie, in aceeasi perioada cu semifinalele. Echipele castigatoare din cele opt intalniri se vor califica in prima runda a Grupei Mondiale de anul viitor, in timp ce echipele invinse vor participa in Grupa Zonei de care apartin.