Romania conduce cu 2-1 pe Ucraina (dupa doua zile de concurs) intr-o disputa contand pentru calificarea la barajul de acces in Grupa Mondiala a Cupei Davis. Dublul Victor Hanescu/ Horia Tecau a trecut in trei seturi, scor 6-4, 6-4, 6-2, de perechea Sergei Bubka/ Sergiy Stakhovsky, iar tricolorii au in acest moment prima sansa la victoria finala.

Partida a inceput cu Bubka la serviciu, oaspetii castigand relativ usor primul game al disputei. Tricolorii au facut rapid 1-1 pe tabela de scor, iar Romania a bifat primul break pe serviciul lui Stakhovsky (avea sa fie momentul care a decis setul). Fiecare echipa a castigat in jocurile in care a servit, iar Tecau si Hanescu s-au impus cu 6-4 in primul set.

Romanii au inceput bine setul al doilea, Tecau si Hanescu reusind sa castige pe serviciul lui Stakhovsky in chiar primul game. A fost pe rand 2-0, 3-1, 4-2 si 5-3 pentru tricolori. Punctul culminant al setului a fost la 4-3, atunci cand oaspetii au fost aproape de break pe serviciul lui Horia Tecau (au condus cu 30-0, iar game-ul a fost castigat dupa mari emotii). Pana la urma, Romania a castigat cu 6-4, la fel ca si in primul set.

Debutul setului trei a fost unul echilibrat, mergandu-se cap la cap pana la scorul de 2-2. Pe serviciul lui Bubka, Romania face break-ul, iar in urmatoarele momente tricolorii se desprind la 4-2. Oaspetii acuza socul, iar Tecau si Hanescu se distanteaza la 5-2 dupa ce a servit Stakhovsky. Hanescu serveste impecabil (a terminat disputa cu un as), iar romanii castiga setul cu 6-2 si partida cu 3-0.

"Am facut un meci bun, nu ne-am complicat, am fost hotarati si am castigat. Aveam nevoie de punctul acesta, iar maine presiunea va fi pe mine. Sunt putin obosit, dar am ceva timp de refacere pana maine. Sper sa fie totul bine si sa castig"- Victor Hanescu (tvr1).

"Nu a fost greu sa-l conving pe Victor sa joace si la dublu. A fost o decizie buna pana la urma. Am mizat pe experienta, au jucat foarte bine. Nu am avut ce sa le spun, ce sfaturi se le dau. Trebuie sa jucam fiecare punct cu echipa cea mai buna. Sansele sunt si mai mari de partea noastra, acum cand conducem cu 2-1" - Andrei Pavel, antrenor Romania (tvr1).

Meciul 1:

Victor Hanescu - Illya Marchenko 7-6 (1), 7-5, 6-4

Meciul 2:

Adrian Ungur - Sergiy Stakhovsky 2-6, 7-6(3), 5-7, 5-7

Meciul 3:

Horia Tecau/ Andrei Pavel - Sergei Bubka/ Sergiy Stakhovsky 6-4, 6-4, 6-2