Roger Federer vrea sa simta din nou gustul victoriei intr-un meci cu rivalul Rafael Nadal, chiar pe suprafata preferata a spaniolului, zgura. In pregatire pentru Roland Garros, cei doi iau startul in Mastersul de la Roma, acolo unde cei doi se pot intalni in semifinale.

Elvetianul numarul unu mondial nu poate nega suprematia lui Rafa pe zgura si marturiseste ca inca isi mai aduce aminte finala dintre ei de la Roma, din 2006, cand a ratat doua mingi de meci, iar spaniolul s-a impus dupa un maraton de cinci seturi cu 6–7(0–7), 7–6(7–5), 6–4, 2–6, 7–6(7–5).

"Mi-ar placea sa castig acest turneu. Inca imi aduc aminte cele doua mingi de meci din finala contra lui Rafa din 2006 si chiar daca am pierdut eram fericit. Stiam ca mai devreme sau mai tarziu as putea castiga la Roland Garros", a declarat Federer in cadrul conferintei de presa dinaintea inceperii Mastersului de la Roma.

Federer are bye in primul tur, iar in runda a doua se poate inatlni din nou cu cel care l-a eliminat la Indian Wells in acest an, cipriotul Marcos Baghdatis: "Sper sa incep bine la Roma, chiar daca primul meu tur aici e dificil".

"Numarul unu pe zgura e Rafa. Recordurile sale vorbesc de la sine. Rafa a dominat turneele pe zgura in ultimii cinci ani si a pierdut foarte greu meciuri. Nu are rival pe zgura, poate cu exceptia jucatorilor din Top 10 sau Top 5 si acest lucru il face extrem de puternic pe aceasta suprafata. Mi-ar placea sa spun ca eu sunt favoritul, dar nu as fi corect. Dar eu vreau sa castig si acum sunt mai relaxat, am mai multa incredere in mine datorita victoriei de la Roland Garros din sezonul trecut. Daca am reusit o data, pot sa o fac si a doua oara".

Intrebat de posibila intalnire cu Federer din semifinale, Nadal a declarat: "Inainte de a ma gandi la Federer ar trebui sa-mi fac griji de Cuevas si Kohlschreiber".

Rezultatele recente ale lui Nadal nu au fost o surpriza pentru Federer: "Nu am fost surprins de ultimele rezultate ale lui Rafa. Am fost mai surprins de faptul ca toata lumea credea ca el nu mai joaca bine deloc. Criticile din acest sport sunt foarte dure. Si eu am trecut prin aceleasi lucruri inainte", a mentionat elvetianul.