Robin Soderling si Tomas Berdych se vor intalni in cea de-a doua semifinala a turneului Masters de la Miami, in prima urmand a se confrunta Rafael Nadal si Andy Roddick. Soderling a trecut in doua seturi de rusul Youzhny, in timp ce "calaul" lui Federer l-a invins pe Verdasco. In competitia feminina, Kim Clijsters a invins-o pentru a doua oara in acest sezon pe compatrioata sa, Justine Henin, si o va intalni in finala pe favorita numarul 3, Venus Williams.

Kim Clijsters - Justine Henin 6-2 6-7(3) 7-6(6)

Dupa primele 11 game-uri, Clijsters avea un set castigat (6-2) si minge de break la 3-0, in setul al doilea. Henin a revenit in joc si a stabilit egalitatea la seturi, impunandu-se la tie-break. In setul decisiv, s-a repetat scenariul din finala de la Brisbane, de la inceputul anului, Clijsters impunandu-se din nou in tie-break. Favorita numarul 14 la Miami, Clijsters a fructificat a patra minge de meci si inregistreaza a doua victorie din acest an in fata compatrioatei sale.

"Acest meci a fost asemanator cu cel din finala de la Brisbane, chiar si scorul de la tie-break a fost acelasi. Da, cred ca e o nebunie sa ai doua meciuri ca acestea, in inceputul sezonului. Nu stiu ce sa spun. Sunt fericita ca am obtinut victoria, dar in ambele meciuri, oricare dintre noi doua putea fi castigatoare. Cred ca n-am mai jucat niciodata amandoua cel mai bun tenis al nostru in acelasi timp", a declarat Kim Clijsters, potrivit site-ului oficial al competitiei.

"Venus este o jucatoare foarte greu de invins daca joaca la potential maxim. Dar intotdeauna trebuie sa crezi in sansele tale", a adaugat Clijsters, cu privire la adversara sa din finala.

"A fost dezamagitor, bineinteles, sa pierd in asemenea maniera, chiar daca am fost sub presiune in acest meci si am avut multe momente bune si mai putin bune, iar Kim mi-a dat sansa de a reveni in al doilea set. La sfarsit am jucat mai bine, dar pana la urma ea a fost cea care a profitat de sansele avute", a mentionat Justine Henin.

Masculin simplu - sferturi de finala:

[5] R Soderling (Suedia) - [13] M Youzhny (Rusia) 6-1 6-4

[16] T Berdych (Cehia) - [10] F Verdasco (Spania) 4-6 7-6(5) 6-4

Feminin simplu - semifinale:

[3] V Williams (SUA) - [13] M Bartoli (Franta) 6-3 6-4

[14] K Clijsters (Belgia) - [WC] J Henin (Belgia) 6-2 6-7(3) 7-6(6)

Masculin dublu - semifinale:

[3] L Dlouhy (Cehia)/L Paes (India) - N Almagro (Spania)/T Robredo (Spania) 6-3 6-0

Masculin dublu - sferturi de finala:

[4] M Bhupathi (India)/M Mirnyi (Belarus) - A Clement (Franta)/J Tsonga (Franta) 6-4 6-7(5) 10-4

Program 2.04.2010:

Masculin simplu - semifinale:

[4] R Nadal (Spania) vs [6] A Roddick (SUA)

[16] T Berdych (Cehia) vs [5] R Soderling (Suedia)

Masculin dublu - semifinale:

[4] M Bhupathi (India)/M Mirnyi (Belarus) vs [8] M Fyrstenberg (Polonia)/M Matkowski (Polonia)

Feminin dublu - semifinale:

Y Chan (Taiwan)/J Zheng (China) vs [3] N Petrova (Rusia)/S Stosur (Australia)

[4] L Raymond (SUA)/R Stubbs (Australia) vs G Dulko (Argentina)/F Pennetta (Italia)