Dupa eliminarea neasteptata de la Indian Wells, Roger Federer vrea sa arate fanilor ca este in forma sa cea mai buna si va lua startul in turneul Sony Ericcson Open de la Miami, competitie la care vor participa si Nadal, Djokovic, Murray sau Del Potro. Turneul va incepe marti, cu primul tur al competitiei feminine, Romania avand trei participante.

Romania va fi reprezentata de cel putin o jucatoare in turul al doilea, deoarece Alexandra Dulgheru o va intalni pe Ioana Raluca Olaru in prima mansa. Tot marti, in prima zi a turneului, Sorana Cirstea va lupta pentru un loc in turul al doilea impotriva portughezei Michelle Larcher de Brito, detinatoarea unui wild card.

In confruntarile directe, romanca este la conducere cu 2-0, invingand-o in sferturile de finala de la Taskent din 2008, cu 6-2, 7-6, (turneu pe care Cirstea l-a castigat) si in turul al doilea la Los Angeles, acolo unde s-a impus tot in minim de seturi (6-4, 7-5).

Castigatoarea din partida Dulgheru-Olaru o va intalni pe campioana en-titre, Victoria Azarenka. Daca va trece de primul tur, Sorana Cirstea o va intalni in faza urmatoare pe americanca Venus Williams, a treia favorita a turneului.

Turneul masculin va incepe miercuri, Romania fiind reprezentata de Victor Hanescu. Numarul 42 mondial, a reusit sa-l "evite" de aceasta data pe Roger Federer in primele manse (dupa ce s-a intalnit cu numarul 1 mondial in turul al doilea la Australian Open si Indian Wells), romanul urmand a-l intalni in primul tur pe columbianul Alejandro Falla. In cazul unui succes in primul tur, Hanescu il va infrunta in faza urmatoare pe austriacul Jurgen Melzer, cap de serie numarul 23.

Roger Federer va sta in primul tur si va juca in urmatorul cu italianul Potito Starace. Elvetianul l-ar putea intalni in sferturile de finala pe cel care l-a eliminat la Indian Wells si in semifinale pe detinatorul titlului de la Miami, Andy Murray. O intalnire Federer-Nadal va fi posibila doar in finala. Rafael Nadal va evolua in turul al doilea de la Miami in fata castigatorului din partida americanului Taylor Dent cu un jucator venit din calificari.

Programul zilei de marti:

GRANDSTAND:

L Hradecka (Cehia) vs M Rybarikova (Slovacia) - WTA

[WC] M Larcher de Brito (Portugalia) vs S Cirstea (Romania) - WTA

G Dulko (Argentina) vs O Govortsova (Belarus) - WTA

L Safarova (Cehia) vs K Kanepi (Estonia) - WTA

COURT 1:

Y Shvedova (Kazakhstan) vs [WC] A Tomljanovic (Croatia) - WTA

S Peng (China) vs V King (SUA) - WTA

[WC] A Molik (Australia) vs A Harkleroad (SUA) - WTA

V Dushevina (Rusia) vs A Kudryavtseva (Rusia) - WTA

COURT 3:

Zahlavova Strycova (Cehia) vs P Hercog (Slovenia) - WTA

J Coin (Franta) vs [WC] P Martic (Croatia) - WTA

P Kvitova (Cehia) vs T Garbin (Italia) - WTA

A Dulgheru (Romania) vs I Olaru (Romania) - WTA