Dupa ce i-a refuzat finala lui Rafael Nadal, invingandu-l in semifinale cu "cel mai bun tie-break din cariera", croatul Ivan Ljubicic a castigat titlul de la Indian Wells, California (SUA), in defavoarea americanului Andy Roddick, cu 7-6(3), 7-6(5). In finala feminina, fostul numar unu mondial, Jelena Jankovic s-a impus fara probleme in fata danezei Caroline Wozniacki (6-2, 6-4), obtinand al 12-lea sau titlu din cariera.

Indian Wells - finala, masculin: Ivan Ljubicic (Croatia) - Andy Roddick (SUA) 7-6(3), 7-6(5)

Al 26-lea favorit de la Indian Wells, Ljubicic a castigat primul sau titlu Masters 1000 din cariera, invingandu-l in finala pe favoritul publicului, americanul Andy Roddick.

Niciun jucator nu a vrut sa-si dea serviciul, desi croatul a obtinut trei mingi de break in primul game, iar Roddick in al patrulea. Ambii jucatori au revenit si si-au castigat game-urile cu cinci puncte consecutive. Fara break, soarta ambelor s-a decis in tie-break, acolo unde Ljubicic (31 ani) a avut castig de cauza, dupa o partida de doua ore si sapte minute.

"Privindu-mi cariera in general, am simtit ca imi lipseste un astfel de titlu. E cu adevarat minunat sa il obtin in sfarsit. Adauga ceva special carierei mele. Dupa Cupa Davis, medalia olimpica, cele doua clasari in Top 10, dar si una in Top 5, acest titlu Masters 1000 face ca totul sa arate mai bine", a declarat Ljubicic, cel care i-a eliminat de la Indian Wells pe Novak Djokovic in runda a patra si pe Rafael Nadal in semifinale.

Indian Wells - finala, feminin: Jelena Jankovic (Serbia) - Caroline Wozniacki (Danemarca) 6-2, 6-4

Jelena Jankovic, a sasea favorita a turneului de la Indian Wells, a obtinut, duminica seara, cel de-al 12-lea titlu din cariera, impunandu-se cu 6-2, 6-4 in fata danezei Caroline Wozniacki (cap de serie numarul 2).

Fost lider mondial, Jankovic a preluat conducerea partidei inca de la inceput, avand un avans confortabil de 4-0 in fata lui Wozniacki in primul set. Daneza a reusit break-ul, pentru ca in game-ul urmator sa-si piarda serviciul la 0. Un break in debutul setului secund i-a fost de ajuns sarboaicei pentru a castiga titlul la Indian Wells.

"Cred ca am fost pregatita din start. Am intrat pe teren cu strategia bine definita, stiam ce trebuie s afac. Am vrut sa fiu foarte agresiva, dar in acelasi timp rabdatoare si sa nu exagerez. Am asteptat oportunitatile si atunci cand le-am avut le-am fructificat", a declarat Jankovic, care castiga primul titlu din august 2009, atunci cand s-a impus in fata Dinarei Safina la Cincinnati.