Accidentat in sferturile de finala de la Australian Open, Rafael Nadal a revenit la cea mai buna forma si va concura la Indian Wells, turneu ce va incepe in 10 martie. Spaniolul va lupta pentru a-si apara titlul obtinut in 2009, iar competitia se anunta una incinsa, deoarece Federer, Djokovic, Davydenko, Murray sau Roddick si-au anuntat si ei prezenta.

Dupa un an in care accidentarile l-au scos din forma si a pierdut locul unu in clasamentul mondial, Nadal nu a inceput bine nici noul sezon, fiind nevoit sa abandoneze in meciul cu Andy Murray din sferturile de finala ale primului Mare Slem al anului, Australian Open.

Dupa lungi sesiuni de antrenamente, Rafael Nadal e din nou in forma si va lua startul la Indian Wells, turneu ce incepe miercuri in California. "M-am antrenat din greu in ultimele trei saptamani. Am muncit in pre-sezon pentru a reveni la forma pe care o aveam la inceputul turneului din Australia. Ma simt puternic, iar genunchii nu ma mai dor. Acum vreau doar sa concurez", a declarat Nadal, potrivit AFP.

"Obiectivul meu principal este sa joc bine pe zgura americana. Am de aparat 1.000 de puncte ATP la Indian Wells, in calitate de campion en-titre. Dar cum am mai spus, ideea principala este sa joc bine", a adaugat spaniolul, numarul trei mondial.

Nadal a ratat si intalnirea Spaniei cu Elvetia din Cupa Davis, dar marturiseste ca vrea sa faca parte din echipa tarii sale pentru sfertul de finala cu Franta, din perioada 9-11 iulie, in incercarea de a aduce Spaniei al treilea titlu consecutiv: "Urmatoarea faza eliminatorie din Franta va fi foarte grea si pentru a putea trece de ea trebuie sa fim pregatiti 100%. Mi-ar placea sa fiu si eu acolo".

Roger Federer si-a anuntat si el, saptamana trecuta, prezenta la Indian Wells, refacut dupa o problema medicala la plamani.