Simona Halep a castigat prima partida a intalnirii din Grupa B a Zonei Euro-Africane a Cupei Federatiilor (Fed Cup), dintre Romania si Portugalia, dar tricolorele au ratat sansa de a castiga grupa si, implicit, a se califica la barajul pentru Grupa Mondiala.

Simona Halep a reusit sa o invinga, vineri, pe jucatoarea portugheza Maria Joao Koehler cu scorul de 6-4, 6-1 si Romania conduce Portugalia cu 1-0 in ultima intalnire a Grupei B.

UPDATE: In cel de-al doilea meci al zilei, Alexandra Dulgheru a invins-o pe Michelle Larcher de Brito, in trei seturi, scor 6-0, 5-7, 6-2.

Romania a ratat insa, sansa de a castiga grupa. Echipa Irinei Spirlea a fost invinsa cu 2-1 de Elvetia, a castigat cu 2-1 in fata Croatiei, iar o victorie in fata Portugaliei nu o ajuta cu nimic, deoarece Elvetia, liderul Grupei B conduce cu 2-0 in disputa cu Croatia.

Romania termina pe locul al doilea Grupa B a Zonei Euro-Africane I de la Fed Cup, rateaza calificarea la barajul pentru Grupa Mondiala si va ramane in Zona Euro-Africana I si in anul 2011.