Serena Williams s-a impus pentru a cincea oara in finala de simplu feminin de la Australian Open si isi trece in palmares cel de-al 12-lea titlu de Mare Slem din cariera. Dupa un meci cu un tenis de inalta calitate, Justine Henin pierde cea de-a doua finala de la revenirea sa in circuitul profesionist.

Williams a reusit sa-si apere pentru prima data titlul la Australian Open si pleaca de pe Melbourne Park de doua ori victorioasa, dupa ce a castigat titlul si in competitia de dublu, acolo unde a jucata alaturi de sora ei, Venus.

La primul sau turneu de Mare Slem dupa o pauza de 18 luni, Justine Henin a tinut piept cu determinare fortei americancei, dar i-a lipsit concentrarea in punctele decisive din setul al treilea.

Justine Henin: "Au fost doua saptamani lungi si pline de emotii pentru mine. O felicit pe Serena pentru ceea ce a obtinut, multumesc echipei mele pentru sustinere. Va multumesc tuturor de aici din Australia si ne vedem la anul"

Serena Williams: "Vreau sa-i multumesc lui Dumnezeu si bineinteles lui Justine pentru ceea ce a facut aici. Meciul a fost foarte echilibrat si rezultatul ar fi putut fi altul. Multumesc tuturor care m-au sprijinit".

Justine Henin a avut un inceput bun de meci, punand-o in dificultate pe Serena Williams. Belgianca a obtinut trei mingi de break, dar americanca s-a mobilizat la timp si si-a castigat game-ul dupa opt minute de joc. Henin devine agresiva, accelereaza, pune presiune pe Williams si, dupa ce isi castiga game-ul, e din nou aproape de un break. Nici de data aceasta belgianca nu reuseste sa ii ia serviciul adversarei si ocaziile se razbuna in game-ul urmator, cand Williams obtine break-ul la 0 si se distanteaza la 3-1. Henin imbina tactica si forta, are din nou sansa de break, insa Williams joaca bine in punctele decisive (4-1). Henin isi tine serviciul si reuseste in sfarsit sa faca un break in game-ul al saptelea al meciului. Williams reuseste pentru prima data sa nu piarda niciun punct pe propriul serviciu (5-4) si incheie setul intai in urmatorul game, dupa o serie de greseli ale belgiencei.

In setul secund, Williams incepe si ea sa greseasca, oferindu-i sansa unui break lui Justine, in game-ul al treilea. Henin vine bine la fileu si ii ia serviciul adversarei, dar continua sa comita greseli nefortate si Serena obtine rebreak-ul. Henin ramane in meci la 3-3, atunci cand forteaza si face break. Increderea belgiencei incepe sa creasca si castiga urmatoarele game-uri la 0 si duce meciul in setul decisiv.

Seria de puncte castigatoare a belgiencei continua si in setul al treilea, Henin castigand un nou game la 0. Justine este peste tot in teren, forteaza pe serviciul adversarei, obtine doua mingi de break, insa Serena reuseste sa-si tina serviciul. Americanca isi gaseste imediat ritmul, pune presiune si obtine break-ul. Henin ii raspunde adversarei cu aceeasi moneda, obtine rebreak-ul, insa incepe din nou sa comita greseli nefortate si Williams obtine break-ul (3-2). Henin continua sa greseasca, iar Williams profita de lipsa de concentrare a adversarei. Un nou break in contul Serenei, iar serviciul perfect si forta ii aduc cel de-al cincilea titlu la Australian Open.

Parcursul celor doua jucatoare la Australian Open 2010:

Primul tur:

Serena Williams - Urszula Radwanska (Polonia) 6-2, 6-1

Justine Henin - Kirsten Flipkens (Belgia) 6-4, 6-3

Turul doi:

Serena Williams - Petra Kvitova (Cehia) 6-2, 6-1

Justine Henin - Elena Dementieva (Rusia) 7-5, 7-6

Turul trei:

Serena Williams - Carla Suarez (Spania) 6-0, 6-3

Justine Henin - Alisa Kleybanova (Rusia) 3-6, 6-4, 6-2

Optimi:

Serena Williams - Samantha Stosur (Australia) 6-4, 6-2

Justine Henin - Yanina Wickmayer (Belgia) 7-6, 1-6, 6-3

Sferturi de finala:

Serena Williams - Victoria Azarenka (Belarus) 4-6, 7-6, 6-2

Justine Henin - Nadia Petrova (Rusia) 7-6, 7-5

Semifinale:

Serena Williams - Na Li (China) 7-6, 7-6

Justine Henin - Jie Zheng (China) 6-1, 6-0

Finala:

Serena Williams - Justine Henin 6-4, 3-6, 6-2