Problemele la genunchi l-au fortat pe Rafael Nadal sa abandoneze in fata lui Andy Murray in sferturile de finala de la Australian Open. Spaniolul a ales sa nu forteze, asa cum a facut anul trecut, si a decis sa paraseasca primul Turneu de Mare Slem al sezonului, cu toate ca aceasta decizie va avea ca urmare pierderea locului doi in clasamentul mondial.

"Am resimtit dureri la genunchi pe finalul setului doi. Durerile au fost similare celor avute anul trecut. Era imposibil sa castig acest meci. Cand pot sa joc, nu abandonez. Stiam ca oricum voi pierde asa cum am facut-o si la Rotterdam in 2009. Mi-am cerut scuze in fata lui Andy si mi-am zis ca nu voi repeta greseala de anul trecut. Mi-am ajuns limita si nu am vrut sa o depasesc", a declarat Rafael Nadal in timpul conferintei de presa.

"Parasesc acest turneu foarte multumit de nivelul meu deoarece perspectiva este mai buna acum decat in urma cu doua sau trei luni, cand am pierdut la Masters Cup", a adaugat spaniolul.

Rafa l-a laudat pe adversarul sau si a tinut sa precizeze ca este multumit de jocul sau din aceasta partida, chiar daca a fost nevoit sa se retraga: "Cred ca Andy a jucat mai agresiv decat a facut-o in ultimele meciuri. S-a descurcat foarte bine: a servit perfect in momentele importante, a jucat agresiv atat cu forehandul, cat si cu backhandul, a venit bine la fileu de cateva ori. Andy a jucat foarte bine astazi, a ajuns la un nivel incredibil. Dar nici eu nu am jucat prost. Am jucat impotriva unuia dintre cei mai buni jucatori din lume si cred ca nu am fost mai prejos decat el. Am avut sanse foarte mari sa castig ambele seturi, am fost aproape".

"Meciul de astazi a fost unul uimitor. In ambele seturi am jucat foarte bine. Am avut sanse. Trebuie sa-l felicit pe Andy deoarece se descurca foarte bine si cred ca are o sansa foarte mare de a castiga acest turneu", a concluzionat Rafa.