Andy Roddick a cazut victima croatului Marin Cilic si a parasit turneul de Mare Slem Australian Open, dupa un maraton de cinci seturi. Accidentat la umar, americanul a suferit in debutul partidei, dar a gasit forta necesara pentru a reveni de la 2-0 la seturi si sa duca meciul in decisiv. Cilic s-a impus in setul cinci si se califica pentru prima data in semifinalele unui turneu de Mare Slem.

Favorit numarul 5, Roddick s-a predat in fata croatului in cinci seturi. Cilic s-a impus la tie-break in primul set si a profitat de forma mai putin buna a adversarului, trecandu-si in cont si setul secund cu 6-3. In ciuda accidentarii, americanul a revenit in urmatoarele doua seturi, 6-3, 6-2 si a dus meciul in decisiv. Cilic a pus capat meciului dupa trei ore si 50 de minute, cu 6-3 in decisiv.

"Nu a fost deloc usor atunci cand a inceput sa joace mult mai bine. M-am chinuit cu adevarat pe propriul serviciu, el a pus foarte multa presiune pe mine si eu nu stiam ce sa fac. Dar am jucat punct cu punct si in final am obtinut break-ul", a declarat favoritul numarul 14, Marin Cilic.

In competitia feminina, belgianca Justine Henin continua sa uimeasca, aratand o forma de zile mari. Revenita in competitie dupa o pauza de 18 luni, Henin a eliminat-o, marti, pe Nadia Petrova in minim de seturi si a obtinut calificarea in semifinale. China va avea cel putin o reprezentanta in semifinalele de la Australian Open, dupa ce Jie Zheng a dispus in doua seturi de Maria Kirilenko.

Rezultate sferturi:

Marin Cilic (Croatia) - Andy Roddick (SUA) 7-6, 6-3, 3-6, 2-6, 6-3

Justine Henin (Belgia) - Nadia Petrova (Rusia) 7-6, 7-5

Jie Zheng (China) - Maria Kirilenko (Rusia) 6-1, 6-3

Programul sferturilor de finala de miercuri:

Roger Federer (Elvetia) - Nikolay Davydenko (Rusia)

Novak Djokovic (Serbia) - Jo-Wilfred Tsonga (Franta)

Serena Williams (SUA) - Victoria Azarenka (Belarus)

Na Li (China) - Venus Williams (SUA)