Romania a ramas fara reprezentanti pe tablourile principale de la Australian Open, dupa ce Monica Niculescu a fost eliminata, luni, din competitia de dublu feminin. Impreuna cu partenera sa de dublu, Yung-Jan Chan (Taiwan), romanca a fost invinsa in optimi de cuplul americano-australian Raymond/Stubbs, cu scorul 7-5, 6-3.

Dublul Niculescu/Chan "s-a inclinat" in faza optimilor de la dublu in fata favoritelor numarul sase de la Australian Open, Lisa Raymond (SUA)/Rennae Stubbs (Australia), scor 7-5, 6-3, si rateaza sansa de a participa in sferturile de finala. In turul anterior, Niculescu si perechea sa de dublu au dispus in 2 seturi de cuplul rus Ala Kudriavteva/Ekaterina Makarova, favoritele numarul 11, scor 6-4, 6-4.

Surpriza din aceasta faza a competitiei au produs-o Maria Kirilenko (Rusia) si Agnieszka Radwanska (Polonia). Cuplul ruso-polonez, cap de serie numarul 15, le-a scos din competitie pe favoritele numarul 3, spanioloaicele Nuria Llagostera Vives/Maria Jose Martinez Sanchez (Spania), scor 6-1, 6-2.

Pentru prezenta in optimile de finala, Niculescu si Chan vor primi un cec in valoare de 31.245 dolari.