Roger Federer s-a calificat in sferturile turneului de la Australian Open dupa ce l-a invins in trei seturi, scor 6-2, 6-3, 6-4, pe Lleyton Hewitt, favoritul gazdelor. Numarul unu mondial a dominat in totalitate o disputa in care Hewitt a incercat sa se agate de fiecare minge. "Ma bucur mult ca m-am calificat. Voi avea un meci greu cu Davydenko, cel care evolueaza destul de bine impotriva mea", a declarat Roger.

Federer a dominat categoric ultimul meci din optimile de finala de la Australian Open (turneul masculin), elvetianul fiind o adevarat masina de tenis impotriva unui Hewitt care nu a putut face mai mult.

Roger si-a trecut in cont primul set (scor 6-2) dupa numai 32 de minute, suprematia numarului unu din tenisul mondial fiind mai mult decat evidenta.

Meciul a continuat in aceeasi directie si in setul al doilea, unul pe care "Fedex" l-a castigat in 35 de minute cu scorul de 6-3. Al treilea set avea sa fie si ultimul, cu toate ca Hewitt a reusit sa mai echilibreze disputa (a bifat chiar si un break). A fost in final 6-4 pentru Roger, iar elvetianul merge in sferturi, acolo unde il va intalni pe Nikolay Davydenko.

Roger Federer - Lleyton Hewitt 6-2, 6-3, 6-4

"Il respect mult pe Hewitt, care este un jucator foarte bun. Sunt fericit ca merg in sferturi si trebuie sa recunosc ca am avut un final mai dificil de meci. Imi aduc aminte primele intalniri cu Lleyton, suntem de aceeasi varsta. E o placere sa disputi astfel de partide cu un prieten cum este Hewitt. Davydenko a jucat foarte bine cu mine in ultima perioada si sunt sigur ca voi avea mult de munca. Ma gandesc totusi ca el a jucat un meci in cinci seturi, poate voi fi mai proaspat", a declarat Roger Federer dupa terminarea partidei.

Sferturi de finala:

Rafael Nadal - Andy Murray

Marin Cilic - Andy Roddick

Jo-Wilfried Tsonga - Novak Djokovic

Roger Federer - Nikolay Davydenko.