Ploaia si comportamenul nepotrivit al unor fani au umbrit prima zi a turneului de Mare Slem Australian Open. Conditiile meteorologice nefavorabile au dus la anularea unor partide de tenis, iar incidentele provocate de suporteri au ridicat intrebari in legatura cu masurile de siguranta ale acestui turneu.

11 sustinatori ai croatului Ivo Karlovic au fost evacuati de pe Melbourne Park, dupa ce s-au suit pe scaune si au perturbat meciul de pe terenul sase, partida in care Karlovic l-a invins pe cehul Radek Stepanek. Asupra unei persoane au fost gasite doua torte, pe care a reusit sa le introduca in incinta arenei trecand peste controalele de securitate.

"Masurile de siguranta sunt foarte stricte. Cu toate acestea, oamenii sunt inovativi si reusesc sa introduca materiale de contrabanda in arena. Acesti oameni au fost scosi din arena si nu vor mai fi reprimiti", a declarat un reprezentant al politiei, potrivit AAP.

Un alt grup de opt persoane a fost impiedicat sa intre in arena, dupa ce a aprins o torta la intrarea in incinta. Suporterii au primit interdictie pentru intreaga durata a turneului. Incidentele nu s-au oprit aici, insa, un fotograf de la Daily Telegraph fiind scuipat si palmuit dupa ce a incercat sa pozeze grupul "razvratitilor".

Doua persoane au fost amendate cu 234 dolari pentru comportament inadecvat, respectiv pentru posesia unor materiale interzise.

In Australia sunt foarte multi imigranti din Balcani, rivalitatea dintre acestia fiind deseori in prim plan la anumite evenimente sportive. Anul trecut, in cadrul aceluiasi turneu au avut loc incidente violente intre fanii sarbului Djokovic si bosniacului Amer Delic.