Consiliul jucatorilor ATP se va intruni in timpul celor doua saptamani de la Australian Open pentru a discuta posibilitatea de a aduce modificari calendarului ATP. Jucatorii sunt nemultumiti de perioada scurta de pauza intre doua sezoane si se plang de epuizare.

Problema calendarului ATP incarcat este pusa in discutie de cativa ani. In timp ce jucatorii profesionisti se plang de epuizare, sponsorii turneelor si promotorii "tin cu dintii" de locul lor in calendarul ATP. Reprezentantii jucatorilor dar si sportivii vor incerca sa gaseasca o metoda de a introduce o pauza post-sezon mai lunga, de cel putin doua luni.

Federer, Nadal si Djokovic sunt doar cativa jucatori care sustin cu tarie aceasta idee. Tenismenii sunt nemultumiti ca pauzele dintre competitii sunt prea scurte, ei fiind nevoiti sa se suprasolicite jucand la un asemenea nivel. "Trebuie sa avem cel putin doua luni de pauza, aceasta fiind perioada minima avand in vedere cantitatea meciurilor, dar si nivelul la care jucam. Vom avea cateva discutii in Australia si vom incerca sa rezolvam problema pentru ca in urmatoarele doua luni sa ne fie mai bine", a declarat Novak Djokovic potrivit agentiei AAP.

"Noi urmarin modificarea calendarului, dar acest lucru va lua ceva timp. Nu e ceva ce se poate intampla peste noapte, dar programul este cu siguranta un lucru ce trebuie sa fie prioritar. Acest lucru nu depinde numai de jucatori, ci si de turnee, sponsori. Trebuie sa avem in vedere toate aspectele. Noi doar incercam sa aparam drepturile tuturor jucatorilor si e important sa inteleaga lumea modul in care ne simtim noi. Calendarul e prea lung si cu siguranta ca cele doar patru saptamani de pauza de la finele unui sezon pana la inceputul celuilat sunt prea putine", a adaugat sarbul.

Verdasco, un alt sportiv ce sustine ideea unei pauze mai lungi intre sezoane a marturisit ca programul incarcat il constrange sa renunte la anumite turnee: "Nu am jucat la Abu Dhabi sau Doha, desi asa intentionam, pentru ca mi-a fost imposibil. Am jucat in Cupa Davis, competitie ce s-a incheiat la inceputul lunii decembrie".