Criza economica mondiala nu este pentru toti, Maria Sharapova demonstrand din plin acest lucru prin noua intelegere cu Nike. Astfel, rusoaica va incasa nu mai putin de 70 de milioane de dolari din partea producatorului de echipament sportiv, informeaza Sport Business.

Maria si Nike s-au pus de comun acord in legatura cu un nou contract care se va intinde pe o perioada de opt ani, sportiva urmand sa fie tratata regeste de americani - 70 de milioane de dolari.

Producatorul american se angajeaza sa lanseze linii vestimentare desenate special pentru sportiva, acestea urmand sa poarte numele Mariei.

"Sharapova este unul dintre acele nume din sport care detine o imagine foarte importanta, rusoaica putand fi comparata din acest punct de vedere cu David Beckham. A devenit in primul rand o celebritate mondiala si de-abia in al doilea rand o sportiva", a declarat Stefan Szymanski, profesor in cadrul Scolii de Business din Londra.

Nike si Sharapova colaboreaza inca de pe vremea pe cand sportiva a triumfat la Wimbledon la varsta de doar 17 ani. In total, americanii si Maria vor bifa 11 ani de colaborare, perioada in care jucatoarea de tenis va fi cel mai bine platita sportiva din lume.

Vechea performanta ii apartinea lui Venus Williams, americanca semnand in 2000 un contract de cinci ani cu Reebok in urma caruia fostul lider mondial a incasat 45 de milioane de dolari.