Jucatorii belgieni Xavier Malisse si Yanina Wickmayer se pot intoarce in circuitul profesionist de tenis dupa ce suspendarea de un an primita pentru dopaj a fost anulata, anunta Federatia Internationala de Tenis (ITF), citata de Reuters.

In cursul zilei de luni, o instanta judecatoreasca din Belgia a suspendat interdictiile impuse celor doi sportivi, invocand erori administrative. Consiliul ITF s-a consultat, miercuri, cu Agentia Mondiala Anti-doping (WADA) si a hotarat eliminarea interdictiilor pentru Malisse si Wickmayer. "ITF i-a eliminat, atat pe Malisse, cat si pe Wickmayer, de pe lista jucatorilor suspendati si ambii sunt eligibili sa participe in competitii, cu efect imediat", se arata in comunicatul forului mondial.

Malisse (29 de ani), semifinalist la Wimbledon in 2002 a primit o suspendare de un an dupa ce a nu a participat la un test antidoping si nu a informat, in doua randuri, unde poate fi localizat. Wickmayer (20 de ani), semifinalista turneului de Marel Slem US Open din acest an a fost suspendata, in noiembrie, dupa ce nu a anuntat agentia anti-doping din tara sa unde poate fi localizata.

Potrivit regulilor antidoping adoptate de ITF, jucatorii trebuie sa furnizeze in mod constant informatii despre locul in care se afla si sa fie disponibili oricand pentru a efectua teste antidoping.