Serena Williams a lansat o serie de acuzatii la adresa oficialilor Federatiei Internationale de Tenis (ITF), considerand ca amenda record pe care a primit-o ca urmare a izbucnirii nervoase de la US Open este excesiva si sexista.

Pe blogul sau de pe site-ul GlobalGrind.com, Serena isi cere scuze fanilor pentru comportamentul sau de la US Open, adaugand ca regreta cele intamplate: "M-am simtit incredibil de rau pentru ca mi-am pierdut cumpatul, deoarece acel comportament nu ma reprezinta ca persoana".

Williams a castigat in acest sezon 6.5 milioane de dolari, iar amenda primita si contestata de sportiva este de 92.000 de dolari. "Dupa cum stiti, faptul ca mi-am pierdut cumpatul m-a costat 92.000 de dolari. 92.000 de dolari! E mai mult decat castiga cei mai multi intr-un an. 92.000 de dolari!", scrie Serena.

Jucatoarea de tenis se declara indignata de atitudinea celor de la ITF, mentionand ca femeile nu sunt tratate in acelasi mod cu barbatii, facand referire la doi tenismeni (John McEnroe si Jeff Tarango) care au incalcat condurile de comportament, dar nu au primit o amenda la fel de mare ca a ei.

"Raspundeti-mi la urmatoarea intrebare: de ce un alt jucator care a avut o iesire nervoasa in fata unui arbitru de scaun - nu in fata unia de linie, asa cum am avut eu - si care folosit acelasi cuvant ce incepe cu "f" a fost amendat cu doar 10.000 de dolari? De ce ceea ce am facut eu e de 10 ori mai grav? Mai exista un El care a fost amendat cu mai putin de jumatate fata de amenda mea dupa ce cineva din staff-ul sau a atacat fizic un oficial!!!! Dar ce ziceti despre acel faimos El care se certa cu oficialii! E ok pentru BARBATI cred", mentioneaza sportiva.

"Este pentru ca ei sunt barbati si eu femeie? Libertatea de exprimare nu se aplica si in cazul femeilor? Nu ma deranjeaza ca am fost amendata. Daca am gresit accept repercusiunile. Ceea ce cer eu e sa fiu tratata in mod egal cu ceilalti", a adaugat Williams.

"Cand am primit amenda de 92.000 de dolari am intrebat daca pot sa-i donez unor scoli sau altor actiuni in care sunt implicata. Cererea mea a fost refuzata. Asa ca am decis sa maresc donatia mea pentru cea de-a doua scoala pe care o deschid in Africa, adaugand inca 92.000 de dolari", a declarat Serena.

Williams este in probe pentru o perioada de doi ani, dar doar la turneele de Grand Slam, nu si in celelalte competitii din circuitul WTA, dupa ce a amenintat-o cu moartea pe o arbitra de linie in timpul turneului US Open.