Iesirea nervoasa a Serenei Williams din semifinalele turneului de Grand Slam US Open nu a ramas nepedepsita. Federatia Internationala de Tenis (ITF) a anuntat, luni, ca jucatoarea de tenis in varsta de 28 de ani va primi o amenda de 175.000 de dolari si o pedeapsa cu suspendare de trei ani pentru US Open.

In semifinalele US Open, Serena Williams a amenintat arbitrul de linie cu moartea pentru ca aceasta a "indraznit" sa dea greseala de picior. Deoarece Williams fusese avertizata de arbitrul de scaun la sfarsitul setului intai dupa ce si-a izbit racheta de pamant, izbucnirea jucatoarei din finalul partidei cu Kim Clijsters a dus la pierderea partidei. Americanca a primit atunci o amenda de 10.000 de dolari, dar Comitetul Administrativ de Grand Slam a inceput o investigatie.

Luni, ITF a emis un comunicat in care anunta ca Serena a primit o amenda de 175.000 de dolari si va fi intr-o perioada de proba de doi ani. Daca Serena va avea un comportament nesportiv in urmatorii doi ani la orice Grand Slam, va fi suspendata de la US Open pentru 2010, 2011 si 2012. In cazul in care pana la finele anului 2011 americanca se va comporta normal pe terenul de tenis amenda se va reduce la 82.500 dolari.

Aceasta este cea mai mare amenda data vreodata de ITF unui jucator de tenis. "Recordul" in aceasta privinta il detinea pana astazi Jeff Tarango, care a primit in 1995 o amenda de 48.000 de dolari si o suspendare de un an la Wimbledon, dupa ce i-a spus unui arbitru de scaun ca este "cel mai corupt arbitru din tenis".