Numarul doi mondial in clasamentul ATP, Rafael Nadal da ultimul test al sezonului, in incercarea de a aduce Spaniei cel de-al patrulea trofeu de Cupa Davis. Ibericii intalnesc in faza finala, in perioada 4-6 decembrie, la Palau Sant Jordi din Barcelona, reprezentativa Cehiei.

"Rafa e bine, se antreneaza normal si imbunatateste anumite aspecte. Este adevarat ca dupa eliminarea din Turneul Campionilor este putin atins emotional, dar am incredere ca in zilele ramase pana la finala se va recupera si va putea fi in forma maxima", a declarat Toni Nadal, antrenorul si unchiul lui Rafael.

Echipa Spaniei ii are in componenta pe Rafael Nadal si Fernando Verdasco, singurii tenismeni care au participat la Turneul Campionilor de la Londra si nu au reusit sa castige nicio partida.

Spania va incerca sa devina a doua echipa, de la Suedia in 1998, care isi pastreaza titlul. Ibericii detin titlul de Cupa Davis, dupa ce in 2008 au invins pe Argentina in finala cu 3-1. Spania are in palmares trei Cupe Davis (2000, 2004 si 2008). Cehia are un sigur trofeu de Cupa Davis, ce dateaza din 1980, atunci cand Cehoslovacia a invins Italia cu 4-1. Campioana Cupei Davis este SUA, cu 32 trofee castigate, urmata de Australia, cu 28 titluri.

Echipa Spaniei: Rafael Nadal (nr. 2 ATP), Fernando Verdasco (nr. 9 ATP), David Ferrer (nr. 18 ATP), Feliciano Lopez (nr. 47 ATP)

Echipa Cehiei: Radek Stepanek (nr. 12 ATP), Tomas Berdych (nr. 20 ATP), Jan Hajek (nr. 102 ATP), Lukas Dlouhy (nr. 465 ATP - simplu/ nr. 6 ATP - dublu).