Rafael Nadal a inregistrat cea de-a treia infrangere consecutiva din cadrul Turneului Campionilor de la Londra si paraseste competitia lasand o imagine trista a jocului sau. Novak Djokovic s-a impus in fata spaniolului in doua seturi, scor 7-6 (7-5), 6-3, dar emotiile nu s-au terminat. Sarbul devine sustinatorul numarul unu al lui Soderling, a carui posibila victorie in fata lui Davydenko il califica pe Djokovic in semifinale.

Forma lui Nadal din ultima parte a sezonului 2009 e foarte departe de cea pe care spaniolul a aratat-o in debutul anului. Fortat sa stea departe de terenul de joc din cauza unor accidentari, Rafa a revenit, dar nu si-a mai regasit increderea. A pierdut primele doua meciuri de la Turneul Campionilor, iar meciul cu Djokovic nu a inceput promitator. Nadal isi pierde primul game, dar reuseste rebreak-ul, pe fondul unor greseli ale sarbului. Un nou break al sarbului scoate in evidenta slabiciunile adversarului sau. Djokovic "il ameninta" in repetate randuri pe Nadal cu break-ul, dar e timpul spaniolului sa impresioneze, cu un nou break ce restabileste egalitatea si prelungeste setul pana in tie-break. Patru mingi de set, iar Nole o fructifica pe a doua castigand cu 7-6 (7-5).

In setul secund, la 1-1, Rafa Nadal cere ingrijiri medicale, spaniolul, acuzand dureri la spate. Desi nu mai are nicio sansa de a se califica in semifinalele competitiei, Rafa nu cedeaza si revine pe teren. Strange din dinti si alearga pe tot terenul, dar acest lucru nu e de ajuns si Djokovic ii ia serviciul. 4-1 pentru sarb, iar Nadal pare sa nu aiba solutii la atacurile adversarului. 5-3 si Djokovic serveste pentru meci. Determinarea spaniolului face ca sarbul sa se vada egalat la 40, dar obtine, insa, avantajul si se impune cu 6-3, castigand implicit si partida.

Djokovic are un scor de 2-1 in Grupa B a Turneului Campionilor si va trebui sa astepte sfarsitul meciului dintre Soderling si Davydenko pentru a afla daca va merge in semifinale pentru a-si apara in continuare titlul, sau nu.

Ultima partida a grupelor:

Soderling - Davydenko, ora 22:45 (sport.ro)