Rafael Nadal si-a spulberat sansele de a se califica in semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, dupa ce a suferit, miercuri seara, a doua infrangere consecutiva din cadrul competitiei. Dupa ce s-a inclinat in fata lui Soderling, spaniolul s-a predat si in fara rusului Nikolay Davydenko, scor 6-1, 7-6(7-4). Dupa aceasta eliminare, locul al doilea in clasamentul mondial ATP al spaniolului este amenintat.

Nadal a devenit doar o umbra a celui care ii "smulgea" lacrimi de tristete lui Federer dupa finala de la Australian Open. Fara incredere si fara viziune in joc, Nadal a cedat extrem de usor primul set (6-1). In setul secund a opus rezistenta, s-a luptat pentru a-si mentine sansele de calificare in semifinale, dar Davydenko si-a asigurat victoria cu un forehand nimicitor.

Desi Nadal nu mai are nicio sansa de a se califica in faza superioara, rolul spaniolului nu s-a incheiat. In ultimul meci, numarul doi mondial se va intalni cu Novak Djokovic, "arbitrand" astfel lupta pentru cel de-al doilea bilet al Grupei B in semifinale, dintre sarb si Davydenko.

Clasament Grupa B:

1. Robin Soderling 2-0

2. Novak Djokovic 1-1

3. Nikolay Davydenko 1-1

4. Rafael Nadal 0-2

Programul ultimelor doua meciuri ale Grupei A:

Andy Murray vs. Fernando Verdasco, joi, ora 16:15 (in direct pe sport.ro)

Roger Federer vs. Juan Martin Del Potro, joi, ora 22:45 (in direct pe sport.ro)