Incepe spectacolul in arena O2 din Londra. Roger Federer intra in scena pentru a-si apara pozitia de lider in clasamentul mondial si recunoaste cu sinceritate ca tot ceea ce il intereseaza este sa castige Turneul Campionilor, egaland astfel numarul de victorii din aceasta competitie al lui Ivan Lendl si Pete Sampras. Favoritul publicului, Andy Murray vrea sa incheie anul in cel mai frumos mod cu putina, impunandu-se la Londra.

Andy Murray - Juan Martin del Potro, duminica, ora 16:15, sport.ro

Prima confruntare de la Turneul Campionilor va avea loc intre britanicul Andy Murray si argentinianul Juan Martin Del Potro. Murray vine dupa o pauza fortata de o accidentare la incheietura si va da primul test din aceasta competitie cu Del Potro. Argentinianul a obtinut in acest an primul sau titlu de Grand Slam la US Opan, invingandu-l intr-o finala maraton chiar pe liderul mondial, Roger Federer. Dar de la acea finala, Delpo nu a mai aratat multe, fiind nevoit sa banadoneze in sferturi la Paris Master din cauza unor accidentari.

In intalnirile directe, Murray il conduce pe Del Potro cu 4-1.

Andy Murray: "Acest turneu e pe lista imediat dupa Marele Slemuri pentru ca trebuie sa castigi cinci meciuri intr-o singura saptamana impotriva celor mai buni jucatori din lume. Nu ma gandesc la bani, 1 milion de lire sterline inseamna intr-adevar multi bani, dar cand esti pe teren nu te gandesti la premiul in bani. Daca as castiga ar fi un mod frumos de a-mi incheia anul 2009".

Juan Martin Del Potro: "Faptul ca ma aflu aici este un privilegiu. Am venit pentru a lupta si pentru a castiga fiecare partida. Cred ca toti suntem aici pentru a castiga".

Roger Federer - Fernando Verdasco, duminica, ora 23:00, sport.ro

In cel de-al doilea meci din Grupa A, liderul mondial Roger Federer il intalneste pe spaniolul Fernando Verdasco. Cu un an plin de emotii, atat pe plan profesional, cat si pe cel personal, elvetianul vrea sa-si treaca in palmares cel de-al cincilea trofeu al Turneului Campionilor. In 2009 a ajuns la un numar de 15 trofee de Grand Salm castigate, reusind sa-si adjudece pentru prima data si Open-ul francez. Adversarul sau a avut un an bun, inregistrand cea mai buna clasare a sa in ierarhia ATP si facandu-si acum debutul in Turneul Campionilor. Cea mai buna performanta din acest an a cunoscut-o la Australian Open, unde a ajuns pana in semifinale.

In intalnirile directe dintre Federer si Verdasco, elvetianul conduce detasat cu 3-0, fara a fi pierdut vreodata un set in fata adversarului sau de duminica.

Roger Federer: "Sunt constient de miza jocului. As minti daca as spune ca sunt aici doar pentru a juca bine. Sunt aici pentru a castiga turneul si a incerca sa raman numarul unu in lume".

Fernando Verdasco: "Aici nu exista vreo grupa usoara, toti jucatorii sunt foarte buni. Ceea ce ma preocupa in acest moment este sanatatea mea, sper sa ma tina genunchii".

Programul de luni din Turneul Campionilor 2009:

Rafael Nadal - Robin Soderling, ora 16:15, sport.ro

Novak Djokovic - Nicolay Davydenko, ora 23:30, sport.ro