In primul tur de la Paris Masters l-a invins pe francezul Thierry Ascione salvand trei mingi de meci, dar intalnirea cu Juan Martin Del Potro a fost ultima din cariera sa. Marat Safin, baiatul rau al tenisului si-a luat, miercuri, ramas bun de la terenul de tenis. In ultimul sau turneu din cariera de profesionist, rusul a fost invins de castigatorul US Open 2009, Juan Martin Del Potro, scor 6-4, 5-7, 6-4.

"Astazi imi voi pune toate amintirile, partidele castigate, dar si pe cele pierdute intr-o cutie mica. Astazi s-a inchis o usa. Sper ca o alta se va deschide", a declarat Safin dupa ultimul sau meci de tenis din cariera. De trei ori castigator al Mastersului de la Paris, Safin nu a reusit sa se retraga cu o victorie (ultimul sau turneu castigat datand din 2005, la Australian Open) si a parasit terenul dupa runda a doua.

Dupa finalul meciului, organizatorii au organizat o ceremonie speciala in cinstea sportivului de 29 de ani, la care au participat actuali si fosti adversari ai rusului, printre care Novak Djokovic, Gilles Simon, Marc Rosset, Younes El Aynaoui si Albert Costa. Vizibil emotionat, Safin a declarat: "Ma bucur sa ii vad aici pe Younes, Marc si Albert. Ne-am distrat impreuna. Pentru mine inseamna foarte mult faptul ca au venit aici. E un moment special. Sunt fericit ca am ajuns pana in turul al doilea si am jucat cu Del Potro. Sper sa aiba un parcurs bun aici. E increzator datorita mie si daca se va impune in finala aici ar putea sa-mi trimita o parte din suma castigata".

In timpul carierei sale ce s-a intins pe durata a 12 ani, Safin si-a adjudecat 15 turnee la simplu (din care doua Grand Slam-uri) si a reusit sa castige impreuna cu echipa Rusiei Cupa Davis, in 2002 si 2006.