Scotianul Andy Murray, numarul patru mondial in circuitul ATP, a semnat un contract de reprezentare cu compania de echipament sportiv Adidas, jucatorul urmand sa primeasca peste 10 milioane de euro in urma noului angajament semnat cu germanii.

Contractul dintre Murray si Adidas va incepe de la 1 ianuarie 2010, britanicul urmand sa renunte la veche intelegere cu Fred Perry (a durat sase ani de zile), fosta firma care ii asigura lui Andy echipamentul sportiv.

Adidas, al doilea producator de echipament sportiv din lume, nu a facut inca precizari in legatura cu acest contract, dar, conform jurnalistilor britanici, germanii vor varsa peste 10 milioane de euro in conturile lui Murray.

"Sunt foarte fericit ca am semnat cu Adidas, este un nume mare la nivel mondial. Sper ca impreuna sa realizam lucruri deosebite", a declarat Andy Murray.

Conform Daily Record, Adidas si Murray au semnat un contract valabil pentru urmatorii cinci ani.

De-a lungul carierei, Andy Murray a castigat 13 turnee de simplu (in perioada 2006-2009), iar pentru cateva saptamani a fost pe locul doi in clasamentul ATP, la jumatatea anului in curs.