In curand meciurile-spectacol de la Open-ul francez de pe arena Philippe Chatrier ar putea ramane doar in amintirea iubitorilor de tenis. Neintelegerile dintre Federatia Franceza de Tenis (FFT) si Municipalitatea Paris ar putea face ca turneul de Mare Slem din Paris sa nu se mai dispute in complexul Roland Garros.

FFT se gandeste la posibilitatea de a muta French Open de pe Roland Garros daca proiectul sau de extindere nu va primi unda verde in maxim un an. Proiectul consta in construirea unei noi arene echipate cu un acoperis retractabil ce urmeaza a fi folosita la Roland Garros pentru French Open incepand cu 2013 sau 2014. Municipalitatea Paris si guvernul francez s-au oferit sa investeasca 20 milioane de euro fiecare in acest proiect, costurile construirii noii arene fiind estimate la 120 milioane de euro. Proiectul a fost aprobat in cursul acestui an, fiind numit chiar si un arhitect, dar Consiliul Municipal Paris si-a pierdut increderea in acest proiect.

"Se pare ca anturajul primarului a devenit ostil fata de proiectul nostru, lucru ce nu se intampla cand l-am lansat. Adaugand si faptul ca rezidentii din zona complexului se opun, ne vedem fortati sa cautam alte optiuni, inclusiv sa parasim acest sediu", a declarat Gilbert Ysern, directorul general al FFT, potrivit Reuters.

Din cele patru turnee de Mare Slem, doar Australian Open si Wimbledon au arene acoperite. Australian Open are doua, iar Wimbledon si-a inaugurat acoperisul retractabil in acest an.