Rafael Nadal s-a calificat in optimile de finala ale turneului de tenis Shanghai Masters 1000, unde il va intalni pe compatriotul sau, Tommy Robredo. Spaniolul numarul 2 mondial l-a invins, miercuri, in trei seturi pe americanul James Blake, scor 6-2, 6-7 (4), 6-4. Surprizele neplacute ale acestui turneu le-au oferit Roddick si Del Potro, ambii abandonand din cauza unor accidentari.

Andy Roddick a abandonat in fata lui Stanislas Wawrinka (Elvetia), la scorul de 4-3 in favoarea sa. Americanul s-a accidentat la genunchi si a ratat accederea in optimi. De un abandon a avut parte si castigatorul de la US Open, Juan Martin del Potro. Argentinianul de 21 de ani a resimtit dureri la incheietura stanga si a fost nevoit sa paraseasca terenul la scorul de 7-5, 2-1 in favoarea adversarului sau, austriacul Jurgen Melzer.

Fernando Verdasco a fost eliminat de croatul Ivan Ljubicic cu scorul de 6-4, 7-6 si si-a micsorat sansele participarii la Turneul Campionilor de la Londra. Aflat in ultimul sau an competitional, rusul Marat Safin a parasit competitia de la Shanghai in runda a doua, inclinandu-se in fata cehului Tomas Berdych, scor 6-3, 4-6, 4-6. Robin Soderling, Nikolay Davydenko si Jo-Wilfred Tsonga au obtinut calificarea in optimi si au obtinut puncte importante in vederea participarii la Turneul Campionilor.

Update: Sarbul Novak Djokovic s-a calificat in optimile de finala de la Shanghai, dupa ce l-a invins, miercuri, pe italianul Fabio Fognini, scor 6-3, 6-1.