A fost macinat de accidentari in a doua jumatate a lui 2009, fapt care l-a facut sa piarda locul unu in favoarea lui Roger Federer. Spaniolul Rafael Nadal este increzator in sansele sale de a reveni cel mai bun jucator din lume, dar spune ca are nevoie sa castige un turneu pentru a-si recapata increderea de sine, informeaza Marca.

Invins in semifinalele turneului de la Beijing de catre Marin Cilic, Nadal spune ca are nevoie sa castige un meci cu adevarat important sau sa triumfe intr-un turneu pentru a trece peste perioada mai putin fasta pe care o traverseaza.

"Cand nu poti sa treci de bariera semifinalelor ai nevoie sa te impui intr-un meci cu adevarat important sau sa castigi un turneu pentru a putea sa mergi mai departe. Este increderea de care ai nevoie pentru a iesi din intuneric", a declarat Nadal, citat de Marca.

Ibericul asteapta momentul in care sa poata fi concentrat suta la suta la un meci si nu la forma fizica pe care o traverseaza: "Astept sa pot fi 100% din punct de vedere fizic. Este greu sa joci stiind ca nu poti sa fortezi la maximum, te gandesti mai mult la cum sa-ti conservi energiile si la ceea ce sa faci pentru a nu te accidenta din nou", a precizat cel caruia suporterii ii spun Rafa.

Aflat la aproape 2.000 de puncte in urma lui Roger Federer, spaniolul recunoaste ca isi doreste mult sa revina pe primul loc in lume, dar este constient ca pentru acest lucru trebuie sa poata fi capabil sa dea totul pe terenul de joc, lucru care nu se intampla in acest moment.

Fara sa ajunga in finala vreunui turneu dupa revenirea pe teren, Nadal a fost departe de forma aratata la sfarsitul lui 2008 si inceputul lui 2009, atunci cand domina tenisul mondial.