Sorana Cirstea a coborat trei locuri in ierarhia WTA fata de saptamana trecuta si ocupa locul 39 in clasament. Castigatoarea turneului challenger de la Jounieh (Liban), Alexandra Dulgheru a inregistrat o urcare de trei pozitii si se afla pe locul 53.

Raluca Olaru este a treia romanca din clasamentul WTA. A inregistrat o urcare de un loc si ocupa locul 76. Ultimele doua tricolore din TOP 100 mondial sunt Monica Niculescu, in stationare pe locul 78, si Edina Gallovits, in urcare un loc, pana pe 92.

In ierarhia de dublu, Monica Niculescu ramane cel mai bine clasata jucatoare romanca, desi a coborat doua locuri, pana pe locul 31. Cirstea a ramas pe locul 43, iar Gallovits a urcat doua locuri, pana pe 78.

Luni, Raluca Olaru va concura in primul tur al turneului de la Linz (Austria), unde o va infrunta pe cehoaica Lucie Hradecka. Marti, alte trei romance vor juca in prima runda a acestui turneu: cap de serie numarul 6, Sorana Cirstea va infrunta o jucatoare venita din calificari; Alexandra Dulgheru va juca impotriva austriecei Sybille Bammer, iar Monica Niculescu va avea cea mai dificila sarcina. Niculescu va da piept cu favorita numarul doi a turneului, poloneza Agnieszka Radwanska.