Serena Williams va fi reinscaunata, luni, pe prima pozitie in clasamentul modial WTA. Americanca a invins-o, marti, la Beijing pe rusoaica Ekaterina Makarova, scor 6-3, 6-2 si o va detrona pe Dinara Safina, jucatoare contestata de Williams deoarece nu a castigat niciun Grand Slam.

Victoria Serenei Williams din cea de-a doua runda a turneului de la Beijing i-a readus zambetul pe buze. Dupa ce in acest an s-a impus in finalele turneelor de Grand Slam Australian Open si Wimbledon, americanca a reusit sa isi reia prima pozitie in topul celor mai bune jucatoare de tenis din lume.

Dinara Safina a dezamagit in ultimele doua turnee pe care le-a disputat, fiind eliminata din primele runde, de jucatoare mult mai slab cotate. Luni, la Beijing, rusoaica a pierdut in primul tur in fata chinezoaicei Shuai Zhang, numarul 226 WTA, dupa ce a comis 20 de greseli nefortate.

Serena Williams a stat timp de 72 saptamani (neconsecutive) pe prima pozitie a clasamentului WTA, Dinara Safina reusind sa ii ia locul in 20 aprilie 2009.